Jobbik: választási csalás készül a vásárosnaményi körzetben

5300 olyan személy tűnt fel a körzetben, aki nem ott él, egy házba például 100 főt jelentettek be.

Hutter Marianna
2018. 03. 21. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Békemenet ide vagy oda, Orbán Viktor nem bízik a magyar emberek támogatásában, ugyanis a Fidesz szervezett választási csalásra készül Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4., Vásárosnamény központú választókerületében – mondta mai sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik szóvivője és Adorján Béla, a körzet képviselő-jelöltje. Az ellenzéki párt két politikusa elmondta: az országnak ezen a részén a legnagyobb az elvándorlás, a legrosszabbak a születési és halálozási mutatók, ennek ellenére 5300 olyan személy „jelent meg” a választói névjegyzékben, aki valójában életvitelszerűen nem ott él. Ennek illusztrálása elmondták, a választókerületben van olyan 60 négyzetméteres lakóház, amelybe 100 fő van bejelentve. Adorján Béla említett egy másik példát is: a választói névjegyzékben elhunytak nevei is szerepelnek, továbbá nem létező utcák is feltűntek a benne.

– Az 5300 személy többsége ukrán nemzetiségű, de magyar állampolgársággal is rendelkezik. Van olyan, akit Doneckből honosítottak – mondta Adorján Béla. A Jobbik feljelentést tesz az ügyben, illetve az esetet jelezték a helyi választási bizottságnak.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.