Kampány közben bújtatják Kósát

Az 1300 milliárdos botrány kérdései elől menekül a miniszter.

Unyatyinszki György
2018. 03. 20. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmaradt kedden Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Budapest XVI. kerületi választási fóruma, a helyszínen megjelent néhány érdeklődő csalódottan fordult vissza a bejárattól. A fórumot fokozott sajtóérdeklődés kísérte, akik választ vártak volna a minisztertől 1300 milliárd forintos örökösödési botrányára. A helyszínül szolgáló Erzsébetligeti Színház munkatársa úgy tudja, a szervezők „technikai okokból” mondták le a fórumot, amit április 5-én pótolna a Fidesz.

Kósa Lajos elzárkózik a sajtó kérdései elől, kizárólag válogatott közönség előtt vállal szereplést, amióta nem tud koherens válaszokat adni a rendkívüli csalási ügyre vonatkozó kérdésekre. Kedd délelőtti pécsi látogatása során annyira zavarba jött a sajtó jelenléte miatt a szolgálati autójának sofőrje, hogy nem tudott befordulni a polgármesteri hivatal kapuján, és ezt az autó karosszériája bánta. Végül sikerült úgy bejuttatni a miniszter a hivatalba, hogy ne kelljen találkoznia a kritikus sajtóval. Emlékezetes, hétfőn Debrecenben burkolózott mély hallgatásba Kósa, akkor az utcán több száz méteres séta közben próbálták szóra bírni az újságírók.

Lapunk mutatta be azt a hiteles közjegyzői okiratot, amely bizonyítja, hogy Kósa Lajos miniszter, volt debreceni polgármester és fideszes volt frakcióvezető hihetetlenül nagy összeg, 4,3 milliárd euró fölött rendelkezhetett. Bár a miniszter magyar államkötvények vásárlására használhatta volna fel egy csengeri nő örökségét, egy külön okirat azt igazolja, hogy Kósa bebiztosította, hogy az édesanyja mindenképp részesüljön 800 millió forinttal az örökségből. A miniszter aszerint változtatta álláspontját, ahogy az ügy egyre több részlete került napvilágra: korábban tagadta, majd elismerte a csengeri asszonnyal kötött megállapodást. Azóta újabb magyarázattal állt elő, miszerint „minden okirat hamis”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.