Szél Bernadett: Muszáj egyeztetni egymással!

Más is kimozdulhat a komfortzónájából – mondta az LMP miniszterelnök-jelöltje.

MN
2018. 03. 15. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje, Hadházy Ákos és Szél Bernadett 100-150 fős fórumot tartott Szekszárdon.

Az Index összefoglalója szerint a választási együttműködéssel, koordinációval kapcsolatban Szél Bernadett közölte: hiába nem tudnak értékközösséget vállalni minden párttal, Orbán egy sorsközösséget hozott létre az ellenzéki oldalon. „Muszáj egyeztetni egymással!” – jelentette ki. Szerinte most úgy áll a helyzet, hogy velük mindenki szóba áll, az MSZP-től a Jobbikig, de ezeknek a pártoknak egymással is tudniuk kellene szóba állni, más is kimozdulhat nyugodtan a komfortzónájából. Háromoldalú tárgyalóasztalra van szükség, ahol ott ül az LMP, a Jobbik és az MSZP is, hogy tudjanak egymással beszélni.

Szél egyebek mellett szóba hozta a Kósa-ügyet is – mint mondta, az ellenzéki pártok vizsgálatot kezdeményeztek, hogy segítsenek Kósának, hogy eszébe jusson, mi is történt pontosan. Erre már csak azért is szüksége lehet a fideszes politikusnak, mert eddig már csak arról, hogy hogyan találkozott a csengeri vajákos asszonnyal, két nap alatt vagy ötféle verziót adott elő – mondta, és megjegyezte: az összeg, amiről szó van az ügyben, több, mint amit Magyarország egy évben egészségügyre költ.

A portál azt írja, Hadházy Ákos március 15-ről megemlékezve arról beszélt, hogy a ’48-as forradalmárok a gyarmatosítás ellen léptek fel. A gyarmatosítás pedig azt jelenti, hogy egy idegen hatalom rabszolgaként tartja az embereket, kifosztja őket. És bár a szó eredeti jelentésében leginkább kívülről jön ez a kifosztás, ma Magyarországon egy belső gyarmatosítás folyik. A jelenlegi hatalomnak rabszolgákra van szüksége Hadházy szerint, ezért építik le tudatosan az oktatást.

„Akiknek nincs öntudatuk, keveset gondolkodnak, azok engedik lopni a hatalmat, ilyen emberekre van szükség most” – mondta. Majd kifejtette, hogy szerinte ezen a választáson nyerni kell, és nem szabad hallgatni azokra a hangokra, hogy ez a választás is elúszott már.

Az Index azt írja, a fórum előtt megjelent körülbelül húsz egyentáblás demonstráló is, „lehet más a korrupció”, illetve „a nyugdíjas kínzók pártján?” feliratú táblákkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.