Szita Károly tagadja ügynökmúltját, az ellenzékre mutogat

Kaposvár polgármesterének állítólag tiszta a lelkiismerete, de pert nem indít lapunk ellen.

MN
2018. 03. 19. 18:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ma már teljesen világosan látszik, hogy a mai magyar ellenzék a hatalomért és a pénzért mindenre képes” – kerülte meg a választ Szita Károly kaposvári fideszes polgármester a rendszerváltás előtti, kommunista állambiztonsági múltját firtató kérdésekre. A Hír TV kérdésére, hogy kapcsolatban állt-e az állambiztonsággal, nemmel felelt.

Az, hogy Szita a Belügyminisztérium III/II. csoportfőnökség ügynöke volt, már 2005 óta ismert. A Magyar Nemzet ugyanakkor múlt szombaton eddig ismeretlen dokumentumok alapján közölt részleteket a „Krakus Péter” fedőnéven tevékenykedő titkos megbízott munkájáról. Ebből az derül ki, hogy megtisztelőnek tartotta az állambiztonsági munkát, és még családtagjairól is jelentett a tartótisztjének.

Az őt kérdező újságíróknak Szita hétfőn egy kaposvári rendezvényen azt ismételte meg, hogy tiszta a lelkiismerete, és nem hagyja magát zsarolni „sem Simicska Lajos [lapunk tulajdonosa], sem mások által. Pert ugyanakkor nem indít, a 24.hu kérdésére azt állította, hogy ezt már 2005-ben megtette. Ugyanakkor ennek nincs nyoma az MTI archívumában, csak annak, hogy államtitoksértés miatt nyomozás folyt, végül nem derült ki a szivárogtató személye.

Egyébként Szita ugyanazt a módszert alkalmazta, mint Kósa Lajos Érden a múlt héten az 1300 milliárdos meghatalmazásra vonatkozó újságírói érdeklődés kapcsán. Egymás után kérte a kérdéseket, mondván a végén majd válaszol rájuk, aztán nem válaszolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.