Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Tiltakozik a nigériai nagykövet Lomnici riogatása miatt

Egy kozármislenyi fideszes fórumon állította azt a CÖF szóvivője, hogy százmillió AIDS-es van az afrikai országban.

MN
2018. 03. 30. 11:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményben cáfolja a budapesti nigériai nagykövetség ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivőjének állításait, amelyek szerint „Nigéria lakosságának több mint 80 százaléka, legalább 100 millió ember AIDS-es” lenne. Lomnici egy kozármislenyi, Hoppál Péter fideszes képviselőjelölttel közösen tartott fórumon ijesztgette a hallgatóságot azzal, hogy az afrikai bevándorlók AIDS-szel és egyéb egzotikus betegségekkel fertőzhetik meg a magyarokat. Lomnici állítólag Kásler Miklóstól, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójától tudja ezeket az adatokat.

A nagykövet szerint ez az állítás abszurd, komolytalan, gondatlan és rágalom. A WHO 2016-os adatai szerint Nigériában 3,2 millió ember, a 186 milliósra becsült lakosság 1,7 százaléka él HIV-fertőzéssel (aminek következtében kialakul az AIDS betegség). Kásler és Lomnici a nagykövetség közleménye szerint csak azért idéznek meg nem erősített adatokat, amelyekkel rontják Nigéria megítélését, mert azok illeszkednek a propagandájuk állításaihoz. A nagykövet azt reméli, hogy a cáfolat után visszavonják az állításukat.

A kozármislenyi fórum vége egyébként lökdösődéssé fajult, mivel az Együtt elnökségi tagja, Berkecz Balázs kérdezni próbált Hoppáltól, mire a Fidesz szimpatizánsai rátámadtak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.