Így buszoztatták Ukrajnából a Fidesz-szavazókat

A Célpont beépült egy fideszes politikus kampányába, nem marad el a leleplezés.

MN
2018. 04. 10. 17:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisbuszokkal hordták Ukrajnából a Fidesz-szavazókat – írja Hír TV cikke a Célpont című műsor riportjáról.

Az oknyomozó Tilki Attila fehérgyarmati fideszes vezető kampányába épült be, így derítették ki, hogy a határ ukrajnai oldalán fekvő Tiszaújlak korábbi polgármestere majdnem ezer szavazót szállított a Fidesznek.

Néhány nappal a választás előtt még átlagos volt a forgalom a tiszabecsi határátkelőn, a határőröket azonban már felkészítették a vasárnapi rohamra. A határőrök a Célpont stábjának azt mondták, ha kell, a kilépőoldalt is megnyitják az átkelők előtt, az pedig „ki volt adva”, hogy nagy forgalomra kell készülniük.

„Beszéltem miniszterelnök-helyettes úrral, tudod, az én barátom, és én rendezek mindent” – mondta egy Ukrajnában élő férfi. A szavazás hajnalán reggel ötkor indult a fuvarokkal. Először a családját hozza át szavazni, majd onnan fordult a többiekkel.

„Jövök kifele a határra, onnan viszek egy brigádot. Sonkád, Fülesd, azok lemennek Milotára is, utána még van Csaholcra nekem egy kanyar, oda akarom levinni őket. Paládra, lehet, Guriga megoldja. Zsarolyánba van egy kanyarom, és kész.”

A hangfelvételek szerint félezer embert is átvihettek.

– Hogy Beregszászba hányat vittem el?

– Igen. Hányat sikerült?

– Olyan 450-500-at.

A Célpont másnap reggel meg is találta a férfit, aki korábban Tiszaújlak polgármestere volt. Sonkád, Kölcse, Milota, Kispalád, Botpalád, Mánd, Fülesd, Csaholc – ezeken a településeken fordult a kisbusz.

„Megmondtam nekik, hogy Tilki Attila a hármas, a Fidesz a tizenhármas”

– mondta Kilb József, aki nemcsak határon belül, hanem a határon túl is aktív volt. Az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat is felfigyelt a buszoztatásra.

– Beregszászban, amikor vittem őket, b*szd meg, hú! Az SZBU annyira nézett, hogy a busszal ott forgolódtam. Tönkreb*sztam a buszomat úgy, hogy jaj.

– De Attila ezt nem felejti el

– Nem kell, b*szok én rá. Na, de feszt nézték, hogy az a fehér busz mozog, és forog, és forog. Volt, hogy tizenkettőt beleültettem a nyolcszemélyesbe.

A Célpont információi szerint egy férfi majdnem ezer szavazatot intézett buszoztatással a Fidesznek.

Csak Tiszabecsen 46 százalékkal nőtt a szavazásra jogosultak száma az elmúlt években. A Célpont összesítése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint tízezerrel nőtt azok száma, akik nemcsak listára, hanem egyéni jelöltre is szavazhatnak.

Részletesen pénteken 20 óra 30 perctől számol be a Hír TV Célpont műsora a szavazók buszoztatásáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.