Pálffy Ilona: Akár 11-ig várhatunk az eredményekre

Az NVI elnöke a pártokra mutogat, hogy a törvény nem teszi lehetővé a jelenleginél gördülékenyebb szavazás megszervezését.

2018. 04. 08. 20:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Választási Iroda elnöke interjút adott a Hír TV-nek, és döbbenetes részletekről számolt be a XI. kerületi Bocskai úti és a VI. kerületi Eötvös utcai, még este tízkor is nyitva tartó szavazókörök állapotáról. Szerinte egy órán belül jöhetnek az eredmények.

Elmondta, a Bocskai úton a választási bizottság tagjai háromnegyed óráig gondolkodtak, hogy hogyan osszák tovább a névjegyzéket, hogy meggyorsítsák a szavazást, de ez nem volt egyszerű feladat, hiszen a XI. kerületben 1000 állandó lakóra jutott 10 700 átjelentkező, a VI. kerületben pedig csak egyszerűen rosszul szervezték meg a munkát, ezért tart még mindig a szavazás ott.

Hogy ki ezekért a helyzetekért a felelős? Pálffy Ilona szerint mindenki mindent megtett azért az NVI-nél, hogy gördülékenyen menjen a szavazás, megfelelő méretű termeket és megfelelő számú és létszámú bizottságokat állítottak fel, ezért ő a maga részéről számított arra, hogy ilyen túlfutás lesz a szavazókörökben. Mint mondta, a pártok nem tudtak megegyezni abban, hogy megfelelőbben szervezzék meg a munka egészét.

Négy év múlva, ha nem változik a törvény, szerinte újra ugyanez lehet a helyzet, ami egyébként négy éve is volt.

Pálffy Ilona jelezte azt is, több helyről érkeztek információk, hogy bent hagyták a szavazólapjaikat a fülkében, ezeket nem fogják figyelembe venni a számoláskor.

A Nemzeti Választási Iroda elnökének korábbi nyilatkozatát itt olvashatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.