Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Újabb fideszes sorvezető: gyár előtt kell rettegnie a politikusoknak

A Fidesz kommunikációs igazgatója küldte szét a párt képviselőjelöltjeinek a sorosozós ukázt. Van, aki már teljesítette a feladatot.

Hutter Marianna
2018. 04. 06. 15:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választókerületekben működő, külföldi tulajdonban lévő gyárak előtt kell arról sajtótájékoztatót tartaniuk a Fidesz jelöltjeinek, hogy „Soros emberei veszélyeztetik a magyar emberek megélhetését” – derült ki a Magyar Nemzet birtokába jutott, a kormánypárt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs által jegyzett levélből. Hidvéghi arra kéri a Fidesz jelöltjeit, hogy a kötelező sorosozáson kívül egy másik témáról, a „választás tétjéről” is tartsanak sajtótájékoztatót a politikusok. A levélből kiderül az is, hogy a Fidesz továbbra is szorosan nyomon követi, elvégezték-e politikusai a feladatot, ugyanis a „sajtótájékoztatók időpontjáról és a megjelenő médiaszereplésekről, kérem, tájékoztassátok a regionális igazgatókat és a regionális kommunikációs munkatársakat”. 

A képviselőknek gyakorlatilag semmilyen önállóságot nem hagytak a feladat megvalósításában, ugyanis ezúttal két sorvezetőt is kaptak a politikusok. A sorosozós sorvezető – szinte mondatról mondatra megszabja, mit kell mondaniuk a politikusoknak – mindössze azt jelzi, hol kell a település nevét, a gyár nevét és a gyárban dolgozók létszámát beleszőni a mondandóba. Íme a teljes sorvezető:

Itt állunk (település neve), a (gyár neve) előtt.

A sorvezetőhöz Hidvéghi egyébként „háttéranyagot” is ajánl, ami a kormánybaráttá tett Origo egy március 18-ai cikke arról, hogy „Sorosék magyarok munkahelyeivel zsarolták az Orbán-kormányt”. Ugyanakkor természetesen az iránymutatás arra már nem tér ki, hogy az Index csütörtöki cikke közli, az említett hangfelvétel elkészítésében egy izraeli hátterű, illegális titkosszolgálati módszereket is alkalmazó cég működhetett közre. A jelölteknek egyébként információink szerint péntek délutánig kell videót forgatnia a „gyárlátogatásról”. 

A másik – választás tétjéről szóló – sorvezető tartalma sem okozhat nagy meglepetést a Fidesz elmúlt hetekbeli kommunikációját tekintve. E szerint a politikusoknak a már megszokott paneleket kell sulykolnia, így például az alábbiakat: hazánk sorsa évtizedekre eldől most vasárnap; Soros György jelöltjei fognak szemben állni Orbán Viktor jelöltjeivel; a választás tétje Magyarország jövője. Természetesen a sorvezető kitér arra is, hogy „Soros jelöltjei arra készülnek, hogy lebontsák a kerítést, végrehajtsák a betelepítéseket, és bevándorlóországgá tegyék Magyarországot”. „Nekünk Magyarország az első, és most szükség van minden egyes magyar emberre, akinek szintén Magyarország az első” – írják. Az útmutatás azzal zárul: „mi meg akarjuk őrizni Magyarországot magyar országnak, ezért arra kérünk mindenkit, hogy mindkét szavazatával a Fidesz–KDNP-t támogassa!”.

Jelen Tamás, a Fidesz zuglói jelöltje már teljesítette is a feladatot, és a Siemens irodája előtt elmondta a kötelezőt, Facebook-posztját a 444.hu vette észre: 

 

„Ez egyike azoknak a Magyarországon működő külföldi gyáraknak, amelyek Soros-hálózata arra akar felhasználni, hogy zsarolja Magyarországot. A Fidesz–KDNP mindent meg fog tenni azért , hogy megvédje az országot. Nekünk Magyarország az első. Április 8-án hazánk sorsáról döntünk, nem hibázhatunk. Állítsuk meg Soros jelöltjeit!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.