Elismerés a bíróságról megszökött rabot megállító rendőröknek

A börtönbüntetésre ítélt Sz. Károly rátámadt egy büntetés-végrehajtási felügyelőre, elvette a fegyverét, majd egy biztonsági őr fejéhez szorítva elmenekült a bíróságról.

Szilágyi Anna
2019. 02. 18. 10:54
null
A bilincs tárgyalótermi levetetése indította el az eseményeket Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jutalomban részesítik hétfőn azokat a rendőröket, akik részt vettek a Fővárosi Törvényszékről megszökött rab elfogásában pénteken – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Mint lapunk is beszámolt róla, a börtönbüntetésre ítélt Sz. Károly rátámadt egy büntetés-végrehajtási felügyelőre, elvette a fegyverét, majd egy biztonsági őr fejéhez szorítva elmenekült a bíróságról. A bűnöző ellen akciófilmbe illő hajtóvadászat indult, a rendőrök végül több célzott lövéssel tudták megfékezni.

A 35 éves foglyot egy év egy hónapos börtönbüntetésre ítélték garázdaság és rongálás vétsége miatt, ezután döntött a szökés mellett. A bíróság közlése szerint a férfi a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási őrrel, akitől sikerült megszereznie fegyverét, és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. A tárgyalás kezdetekor ugyanis a bíró úgy rendelkezett, hogy vegyék le a fogvatartott kezéről a bilincset. A törvény szerint pedig az előállítást intéző biztonsági felügyelő az erre vonatkozó rendelkezést köteles végrehajtani.

A bilincs tárgyalótermi levetetése indította el az eseményeket
Fotó: Police.hu

A menekülő rab a bíróság közelében megállított egy autót, a sofőrre fogva fegyverét, és elhajtatott vele a helyszínről. Az Sz. Károly elfogására kiküldött rendőrök a Hungária körúton figyeltek fel a szürke Nissanra és arra, hogy az elítélt fegyvert fog a 63 éves gépkocsivezető fejéhez.

Miután a rendőrök utolérték, az elítélt kipattant a kocsiból, rálőtt a rendőrökre, majd megpróbált beülni egy Mercedes hátsó ülésére. Az autót vezető B. Zoltán azonban kiszállt, és megpróbálta megállítani a fegyveres bűnözőt. A Bors értesülése szerint a sofőr a rab vállát és a fegyvert tartó kezét szorította le, miközben azt ordította a rendőröknek: lőjétek már le! Ezután a sofőr átfordította magán, és ellökte, mire Sz. Károly elmenekült. Miként lapunk is megírta, a hajsza egy parkolóban ért véget, a rendőrök több célzott lövéssel tudták csak megfékezni az elítéltet, akit emiatt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

A most elismerésben részesülő rendőrök kiemelkedő helytállást tanúsítottak, és mindössze 36 perc alatt elfogták a szökött rabot – tájékoztatott az ORFK.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.