Gyöngyösi a Nyugat cionista propagandájáról beszélt

Közel két évvel a zsidók listázását szorgalmazó parlamenti felszólalása után Gyöngyösi Márton egy másik nyilvános beszédében is antiszemita kijelentéseket tett – írta meg az Origó.

Magyar Nemzet
2019. 03. 06. 6:53
Gyöngyösi Márton sikkasztás gyanújával fordult a hatósághoz Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel két évvel a zsidók listázását szorgalmazó parlamenti felszólalása után Gyöngyösi Márton egy másik nyilvános beszédében is antiszemita kijelentéseket tett – írta meg az Origó. A portál beszámolója szerint 2014 júliusában a Magyarországon Élő Palesztinok Egyesületének szervezésében tüntetést tartottak Palesztina mellett Budapesten, ahol felszólalt a Jobbik mostani elnökhelyettese, frakcióvezetője is. Itt Gyöngyösi többek között terrorállamnak nevezte Izraelt, amely „cionista terrorból hetvenedik éve nyomja el a palesztin népet”.

A politikus támadta a Nyugatot is, amely szerinte nemcsak szemet huny a terrorállam népirtó politikája felett, hanem erkölcsi, anyagi és katonai támogatást nyújt ahhoz, hogy Izrael állam a cionista propagandát, és népirtást és vérontást véghez vigyen a palesztin nép ellen. Gyöngyösi szerint viszont nemcsak Nyugat-Európa politikai irányítása, hanem a média is cionista befolyás alatt áll. „A cionista befolyás alatt álló nyugati média folyamatosan a cionista propagandát hangoztatja az egész világban” – hangoztatta a százfős hallgatósága előtt.

Gyöngyösi azon véleményét is kifejtette, hogy nemcsak a közel-keleti országgal, hanem a magyar kormánnyal is komoly problémák vannak, amely ugyancsak a cionista propagandát terjeszti. „És Magyarország kormánya, diplomáciája, külügyminisztériuma is ugyanezt a cionista propagandát nyomja nap mint nap a médián keresztül” – jelentette ki a Jobbik mostani elnökhelyettese.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.