Leginkább szemléletformálásra van szükség a szeméthegyek ellen

Jelenleg a szemetelés, az illegális hulladéklerakás szabálysértésnek minősül, ugyanakkor vannak arra irányuló törekvések, hogy bűncselekménnyé nyilvánítsák. A legnagyobb kiszabható bírság 150 ezer forint, aminek nincs nagy visszatartó ereje – közölte Szebenyi Péter környezetmérnök az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában.

Forrás: ECHO TV2019. 03. 04. 21:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyre súlyosbodó szemetelés miatt a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány levelet is írt Áder János köztársasági elnöknek és egyebek között felhívták az államfő figyelmét arra, hogy nemzetgazdasági problémákat is sért az illegális hulladéklerakás.

Szebenyi Péter, az alapítvány kuratóriumi elnöke úgy véli, rövidtávon az elrettentés, ugyanakkor hosszútávon a szemléletformálás lenne a kívánatos cél.

Minden fejben dől el, ha valakik illegálisan raknak le szemetet, azzal önmagukat is meglopják, mert a saját adóforintjaikból kell azt onnan eltakaríttatni, ezen kívül szennyezik a környezetet, ezáltal hosszú távon, nemcsak maguknak, hanem a gyerekeiknek, vagy unokáiknak okoznak egészségügyi károsodást – emelte ki.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.