Több helyen tovább szedik a szemetet

Az idei TeSzedd! ­akciót március 18. és 24. között tartották a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódva. Ebben az évben a legtöbb helyszínen több önkéntes vett részt a regisztráltnál.

2019. 04. 09. 19:06
null
A cél az, hogy senki ne dobja el a hulladékot Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országszerte több helyen is folytatódott a szemétszedés azok után, hogy március 24-én hivatalosan befejeződött a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtő akció. Debrecenben április 3-án Senánszky Petra úszó, a debreceni kosarasok, vízilabdások és kézilabdások csatlakoztak Széles Diána alpolgármesterhez, és tisztították meg a Bartók Béla út mögötti területet. A Tócóvölgy vasútállomás környékén csaknem egy tonna szemetet szedtek össze az önkéntesek. Az országos programot Debrecenben TeSzedd! De inkább ne dobd el! akció­nak nevezték át.

– Eltakarítani az eldobált csokipapírokat, zacskókat és palackokat sokkal nagyobb munka, ezért azt szeretnénk kérni a lakosoktól, hogy szedjék össze a szemetet a környezetükben, de inkább ne dobják el. Ki kell állnunk környezetünk és Debrecen védelméért. Az illegálisan kidobott hulladék szennyezi a talajt, amely rengeteg kárt okoz – emelte ki Széles Diána alpolgármester. Az önkormányzat a TeSzedd! De inkább ne dobd el! akciót tovább folytatja áprilisban és májusban is, amelyhez a Debrecen városa Facebook-oldalon várják az önkéntes, a környezetvédelem iránt elhivatott emberek csatlakozását is.

A cél az, hogy senki ne dobja el a hulladékot
Fotó: Teknős Miklós

Miskolcon Deák-Bárdos Mihály önkormányzati képviselő szervezett a napokban szemétszedési akciót a választókörzetében, amellyel a Lyukóvölgy egy jelentős részét tették tisztábbá. Ebben az egykori birkózó mellett nemcsak a helyi lakosok, önkéntesek vettek részt, hanem a városgazda kft. és a BMH Nonprofit Kft. munkatársai is.

Mint ismert, az idei TeSzedd! ­akciót március 18. és 24. között tartották a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódva. Ebben az évben a legtöbb helyszínen több önkéntes vett részt a regisztráltnál, így a 300 ezret is meghaladhatta az akcióban részt vevők létszáma. A programhoz csaknem 1100 oktatási intézmény csatlakozott: a debreceni Tóth Árpád Gimnázium ezer, a mosonmagyaróvári Bólyai János Informatikai és Közgazdasági Szakgimnázium 860, a Pécsi Tudomány Egyetem 750 önkéntest mozgósított. Csaknem hatszáz államigazgatási szervezet is részt vett az akcióban, további nyolcszáz egyéb szervezet, egyesület, civil szervezet is szerepet vállalt a TeSzedd!-ben, emellett hatszáz magánszemély és gazdálkodó szervezet által meghirdetett helyszínen is volt szemétszedés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.