Karácsony Gergely lebukott: saját aláírásával reagált a Fidesz közadat igényléseire

Karácsony Gergelynek, amikor a saját maga által vezetett kerület pénzügyeiről kellene beszámolnia, akkor valahogy kevésbé közlékeny. Zsigmond Barna Pál, a budapesti Fidesz szóvivője erre hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatójában, és elmondta, hogy bírósághoz fordulnak, mivel a zuglói Fidesz több alkalommal is adatigénylést nyújtott be, például a kifizetetlen számlákról és a kintlévőségekről, Karácsony Gergely azonban a május elején benyújtott adatigényléseket sem válaszolta meg érdemben – írja az Origó. Karácsony azt nyilatkozta ennek kapcsán, hogy a „zuglói Fidesznek egyetlen adatigénylése sem érkezett a zuglói önkormányzathoz”. Viszont az alábbi dokumentumok nem csak az adatigénylést bizonyítják, de kiderül az is, hogy Karácsony aláírt dokumentumokkal reagált a közadat igénylésekre.

Forrás: Origo.hu2019. 06. 14. 19:33
KARÁCSONY Gergely; V. Naszályi Márta
Budapest, 2018. június 13. V. Naszályi Márta, a Párbeszéd képviselője és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városháza dísztermében 2018. június 13-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely azt állította a Fidesz közleményére reagálva, hogy ők a zuglói Fidesztől egyetlen adatigénylést sem kaptak. Ellenben az Origo birtokába jutott dokumentumok épp az ellenkezőjét bizonyítják ennek. Ezekből ugyanis kiderül, hogy május 9-én Kovács Balázs, fideszes önkormányzati képviselő kérte Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatát a 2019. április 30-ai kifizetetlen számláinak listáját a számlakibocsájtó, fizetési határidő, összeg (bruttó) megjelölésével„.

Egy másik közérdekű adatigénylésben, szintén Kovács Balázs kérte Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata lejárt követeléseinek tételes listáját a hátralékos neve, fizetési határidő, összeg (bruttó) megjelölésével – ismerteti az Origo.

Karácsony tehát a fenti közérdekű adatigénylés iránti kérelmek létét is tagadta ma délután az MTI-nek. A fentiekben viszont látható, hogy ezek igenis léteznek, és ki is küldték a polgármesternek. Sőt nem csak hogy megküldték a fenti, Zugló gazdálkodását jogosan firtató kérelmeket, de Karácsony vissza is igazolta ezt. És még alá is írta. Érdemben persze nem reagált Karácsony, de május 22-én 15 nappal meghosszabbította az adatszolgáltatási határidejét mindkét kérelemnek, amit az aláírásával látott el – írja az Origo.

Zugló polgármestere által megadott új határidő is lejárt, június 8-án. Válasz azóta sem érkezett.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.