A Kúria hátráltatja, hogy Márki-Zay Péter fizessen

A szólásszabadságot korlátozó, a jogállamiságot sértő, felháborító ítélet született, amely több ponton téves is – fogalmazott a városvezető.

2019. 07. 25. 6:30
null
Senkinek sem kell félnie a vásárhelyi kórházban Fotó: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miután a Kúria felfüggesztette az ítélet végrehajtását, most nem áll szándékomban kifizetni a sérelmi díjat – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Márki-Zay Péter. Lapunk szerdai számában írtunk arról, hogy a városvezető továbbra sem fizette ki a Szegedi Ítélőtábla által megítélt 800 ezer forintos összeget, valamint a helyi lapban sem tett közzé helyreigazítást. Ezt azért kellett volna megtennie, mert a 2018-as országgyűlési választások kampányeseményein azt mondta, hogy „ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”. Az állításból per lett, a bíróság áprilisban a polgármester ellen ítélt, aki megtámadta a végrehajtást, és júliusban a Kúria felfüggesztette azt.

– A szólásszabadságot korlátozó, a jogállamiságot sértő, felháborító ítélet született, amely több ponton téves is – fogalmazott a Magyar Nemzetnek a városvezető, majd azt hangoztatta: ő az elődeinél többet tett a kórházért. Legutóbb azonban a közgyűlésben nem tudtak megállapodni arról, hogy milyen forrásokból újítsák fel a kórtermeket. Márki-Zay a kormány Modern városok programjából szerette volna finanszírozni azt, míg elmondása szerint a képviselők többsége helyi forrásból.

Senkinek sem kell félnie a vásárhelyi kórházban
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A városvezető egyben a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetője is, amely az ellenzéki pártok koordinált indulását szervezi, ezért rákérdeztünk a szolnoki fejleményekre, ott ugyanis az MMM elnökségi tagja, Lukácsi Katalin szeretne polgármesterjelölt lenni, ami indulatos vitákat váltott ki a helyi ellenzéki pártok körében.

– A szolnokiaknak kell eldönteni, hogy ki mögé tudnak beállni. Lukácsi Katalin nem az MMM jelöltje, ő a Momentumnak és a Jobbiknak a jelöltje – emelte ki Márki-Zay Péter, hozzátéve: számukra a legfontosabb, hogy hiteles legyen az aspiráns.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.