Rétvári Bence: Évtizedek óta nem volt ilyen nagymértékű kórházi fejlesztési program Budapesten

A 2017-ben indult 700 milliárdos keretű Egészséges Budapest program kapcsán négy centrumkórház jön létre a fővárosban – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) államtitkára.

2019. 07. 08. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára a parlamenti felszólalásában kiemelte: évtizedek óta nem volt ilyen nagymértékű fejlesztési program a központi régióban. A 2017-ben indult és 2026-ig tartó 700 milliárdos keretű Egészséges Budapest program kapcsán négy centrumkórház jön létre a fővárosban, továbbá 11 országos gyógyintézetben, 13 társkórházban köztük négy egyházi fenntartású intézményben és 32 szakrendelőben valósul meg fejlesztés – részletezte.

A program rendületlenül halad előre – összegzett Rétvári Bence. A négymillió embert ellátó fővárosi és Pest megyei intézményhálózat korszerűsítési programjára a kormány 2017-ben 40 milliárd forintot biztosított, ezen belül 21,7 milliárdból orvos-technológiai eszközök beszerzése valósult meg, 18,3 milliárdból pedig megkezdődött az építészeti tervezés.

A 2018-as költségvetésben további 30 milliárd, az ideiben 41,9 milliárd jut a programra, amely „rendületlenül” halad előre – mutatott rá a parlamenti államtitkár.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 101 igen, 21 nem szavazattal jóváhagyta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.