Pawel Cebula atya: Esterházy János egy pásztor volt, egy szent ember

Forrás: Hír TV2019. 08. 03. 16:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Esterházy János nem pusztán kiváló politikus, nem csak a felvidéki magyarság népvezére, hanem igazi pásztor volt, aki, amikor jöttek a farkasok ott maradt – mondta Pawel Cebula, plébános Magyarország élőben című műsorban.

Esterházy János boldoggá avatásának posztulátora még a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban adott interjút Velkovics Vilmosnak.

A minorita szerzetes érdekesnek nevezte, hogy Esterházy János 12 évig tevékenykedett politikusként, majd 12 évet volt a Gulágon, illetve csehszlovák börtönökben.

Pawel Cebula szerint azt kell bebizonyítani, hogy mint Krisztus követőjét ölték meg úgy, hogy nem engedték meg a kórházi kezelését, vagyis éveken keresztül lassan haldokolva vesztette életét a morvaországi Mírov börtönben. Esterházy János a mírovi börtönben Boldog Esterházy János Vasiľ Hopko görögkatolikus eperjesi püspök karjaiban halt meg és a szlovák papok, aki ott voltak és kiszabadultak, tanúbizonyságot tettek, hogy János egy szent ember – tette hozzá.

Az atya meggyőződése, hogy Esterházy János a mennyben van és mint mártír került oda.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.