Dömötör Csaba: Az együttműködés útját választó vezetőkre van szükség

Az október 13-ai önkormányzati választásokon arról döntünk majd, hogy tudunk-e alkalmas vezetőket választani a települések élére – mondta az államtitkár.

Forrás: MTI2019. 09. 30. 20:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba, a Védjük meg eredményeinket című sajtótájékoztatón és az azt követő lakossági fórumon elmondta: Magyarország most gyarapodó időszakát éli, több mint 5 százalékos a gazdasági növekedés, és szeretnék, ha ennek a gyarapodásnak minden magyar város és település részese lenne.

Hozzátette: Törökszentmiklós 2010 és 2014 között jelentős fejlődésen ment át, mintegy 6 milliárd forint értékű beruházásról született döntés. Iskolafelújítások indultak el, a termálvízfűtés kiépítése is ekkor kezdődött, útbővítések, közterület-felújítások történtek, hozzáláttak a városháza és a művelődési ház felújításához. A jelenlegi jobbikos városvezetés ezt a fejlődést megakasztotta, csak azokat a fejlesztéseket adták át , amelyek még az előző fideszes városvezetés alatt indultak – közölte.

Törökszentmiklósnak vissza kell térnie a gyarapodás, az építkezés útjára – mondta, hozzátéve: Budai Ferenc, a Fidesz polgármesterjelöltje és a fideszes képviselőjelöltek készen állnak arra, hogy ennek az elvárásnak megfeleljenek.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy országosan 2010 óta csaknem 800 ezer új munkahely jött létre, többsége a piaci szférában, több mint 10 százalékkal csökkent az államadósság, 2019-ben a GDP 5 százalék felett bővült.

Szólt arról, hogy több támogatást kapnak a családok, több gyermek kap ingyen tankönyvet és étkezik térítésmentesen. Példaként említette a babaváró támogatást, a január 1-től elinduló nagyszülői gyedet és a falusi csokot.

Kitért arra, hogy 2010-hez képest kevesebb, mint felére csökkent az elkövetett bűncselekmények száma. Magyarország biztonságos, de a migráció továbbra is jelentős kihívás Európában – figyelmeztetett.

Dömötör Csaba szerint az elmúlt napok brüsszeli eseményei jól mutatják, hogy a baloldali pártoktól mire lehet számítani. Újra napirendre akarják venni a kötelező betelepítési kvótát, támadják a határzárat, valamint azokat a politikusokat, akik kiálltak a bevándorlás ellen – mondta.

Az önkormányzati választás és a biztonság kérdése összefügg, mert a migráció hatásai és következményei mindenekelőtt helyben jelentkeznek – hívta fel a figyelmet. Ha valakinek fontos a biztonsága, ilyen körülmények között az önkormányzati választáson is csak a Fidesz-KDNP jelöltjeire számíthat – közölte. Ezzel szemben az ellenzék olyan pártokból áll, akik nem csak az ország, hanem a városok és a települések kapuját is megnyitnák a bevándorlók előtt annak minden következményével – tette hozzá.

Hozzátette: olyanok fognak össze, akik az elmúlt években „kígyót-békát” kiabáltak egymásra. Az ellenzék az önkormányzatokat arra akarja használni, hogy a kormánnyal háborúzzon – mondta.

Boldog István, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt javasolta, hogy kormánypárti, kormánnyal együttműködő városvezetőket válasszanak október 13-án.Törökszentmiklós jelenlegi jobbikos városvezetése – akik szavai szerint „most éppen átmentek álcivilbe, de ugyanolyan jobbikosok mint eddig”-, az elmúlt öt évben azzal voltak elfoglalva, hogy leváltsák a kormányt. Azok a településvezetők, akik nem kormányt akartak váltani, hanem a település fejlesztésével foglalkoztak, számtalan pályázaton nyertek komoly összegeket.

Ezzel szemben a törökszentmiklósi önkormányzat mindössze 6 pályázatot nyújtott be a Területi- és településfejlesztési operatív program keretében és csak 1,5 milliárd forintot nyert városfejlesztésre. Arra biztatta a választópolgárokat, hogy olyan városvezetésre szavazzanak, amely a várost akarja fejleszteni és minél több pályázatot nyújtson be ennek érdekében.

Budai Ferenc, a Fidesz-KDNP törökszentmiklósi polgármesterjelöltje elmondta: az első és legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést tartja, továbbá növelni kell a bölcsődei férőhelyek számát, közösségi tereket kívánnak kialakítani a városban, ahol kulturált körülmények között lehet szórakozni. Az egészségügyi és a szociális ellátást is fejleszteni kell, a romos épületeket igyekeznek megszüntetni, a városon átmenő forgalomnak új útvonalat kell találni, a termálvíz adta lehetőségeket pedig ki kell aknázni – sorolta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.