Egyes kampányok szerint az ember neme megválasztható

Az Egyesült Nemzetek Szervezetét és egyes kormányokat is felelősségre vonná az átfogó szexuális nevelés program terjesztéséért egy amerikai családvédő szervezet. Sharon Slater a Family Watch International elnöke kiemelte: Magyarország olyan helyzetben van, hogy akár az egész világon segíthet, ha ellenszavazatával meg tudja akadályozni, hogy olyan dokumentumok kerüljenek ki az ENSZ alapokmányaiként, amelyek a családok és a gyermekek védelme helyett az átfogó szexuális nevelés programot propagálják.

Forrás: Hír TV2019. 09. 05. 13:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gender ideológia szellemiségének terjedésével párhuzamosan, számos globális érvényű kezdeményezés keretén belül az emberi életet és a családokat is támadások érik, és több, a gyermekekre nézve veszélyes oktatási és felvilágosító gyakorlat is terjed. A Terc első vendége és a szervezet, amelyet képvisel a Háború a gyermekek ellen című filmjükkel arra hívták fel a figyelmet, hogy az Egészségügyi Világszervezet azaz a WHO és az UNESCO olyan szexuális nevelési programmal álltak elő, ami finoman szólva is megkérdőjelezhető egy kelet-európai szülő szemével. Kinek áll mindez érdekében és mit tehetnek a családok és a családvédő civilszervezetek? Erről beszélgetett Földi-Kovács Andrea elsőként a Terc című műsorban Sharon Slaterrel, a Family Watch International nevű nemzetközi családszervezet vezetőjével.

A műsorban szó volt arról is, hogy a keresztény szabadság érvényre juttatásaként aposztrofálta a magyar miniszterelnök azt a nemzedéki küldetést, amely a liberális korszellemmel és a liberális internacionalizmussal szemben felveheti a küzdelmet és megnyerheti a harcot a hagyományos értékek védelmében.

„Az illiberális politikának az értelme, az nem más, mint a keresztény szabadság, Christian liberty. A keresztény szabadság és a keresztény szabadság megvédése. Az illiberális, keresztény szabadságért dolgozó politika arra törekszik, hogy megőrizzen mindent, amit a liberálisok elhanyagolnak, elfelejtenek és megvetnek. Az a kérdés van még zárásként előttünk, hogy szorul-e védelemre a keresztény kultúra és a keresztény szabadság? A válaszom az, hogy ma két támadás is van a keresztény szabadsággal szemben. Az első belülről jön, és a liberálisok felől érkezik: feladni Európa keresztény kultúráját. És van egy támadás kívülről, ez a migrációban testesül meg, aminek, ha nem is célja, de következménye, hogy megsemmisíti azt az Európát, amit mi Európaként ismertünk.”

De vajon mit takar a keresztény szabadság fogalma és mi lehet a világnézeti küzdelem kimenetele? A témáról Békés Mártonnal a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatójával, és Törcsi Péterrel az Alapjogokért Központ kutatási igazgatójával beszélgetett a műsorvezető.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.