Föderalisták voltak az Európai Unió alapítói

Legfeljebb az alapján lehet csoportosítani az „alapító atyákat”, hogy milyen gyorsan szerették volna megvalósítani az Európai Egyesült Államokat.

Forrás: Karc FM2019. 09. 17. 17:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgári, konzervatív oldalon tapasztalható vélekedéssel szemben föderalisták voltak az Európai Unió alapítói – hangzott el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A központ Európa & Unió tanulmánysorozata III. részének megbeszélésekor kiderült: ennek a ténynek gyakorlati jelentősége is van. Mert amikor a szuverenisták az Unió sokak által kívánatosnak tartott reformjáról beszélnek, akkor ne azt mondják, hogy térjünk vissza az „alapító atyákhoz” – hiszen ez egyértelműen a föderalizmust jelenti –, hanem azt, hogy itt az ideje egy új korszakot kezdeni!

A műsorban szóba került az is: egy legutóbbi, széles körű és alapos amerikai kutatás arra jutott, hogy a bizonytalan nemi identitással rendelkező fiatalok 79 százaléka legalább egy mentális betegségben szenved. Az LMBTQ-őrület esetében tehát tényleg az elmebaj áll a háttérben. Ezeknek a szerencsétleneknek pedig orvosra és nem felvonulásra van szükségük. Persze akinek van esze, az ezt már régen sejtette.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM- en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között. A legutóbbi rész közreműködői voltak: Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Fricz Tamás politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója és a szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre.

A legfrissebb adás IDE KATTINTVA érhető el!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.