Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét

Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét hétfő délután a Fővárosi Választási Bizottságon (FVB), eszerint a lapon várhatóan öt jelölt neve szerepel majd.

Forrás: MTI2019. 09. 09. 19:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A www.budapest.hu oldalon közzétett határozat szerint az október 13-ai voksoláson a főpolgármester-jelöltek a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon:

1. Tarlós István, 2. 3. Thürmer Gyula, 4., Puzsér Róbert, 5. Karácsony Gergely.

A főpolgármester-jelöltek hétfő délután 16 óráig adhatták le összegyűjtött ajánlásaikat az FVB-nél, a testület ezt követően sorsolta ki a jelöltek sorrendjét.

Ha az ellenőrzések során kiderül, hogy egy jelöltnek nincs meg a szükséges 5 ezer érvényes ajánlása (vagy mert visszalép), akkor kihúzzák, ezzel azonban a szavazólapon a jelöltek egymáshoz viszonyított sorrendje már nem változik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.