Munkásszállót alakítanak ki Hajdúböszörményben

A munkásszállónak a Dobó István utcai egykori iskola önkormányzati tulajdonú épülete ad majd otthont.

Forrás: MTI2019. 09. 25. 21:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilencven lakót befogadó munkásszállót alakítanak ki Hajdúböszörményben – közölte a hajdú-bihari város önkormányzata szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a központi munkaerőpiaci program keretében 240 millió forint támogatást nyertek el, amelyhez a Hajdúböszörményi Vagyonkezelő Zrt. 60 millió forint önerőt biztosít.

A munkásszállónak a Dobó István utcai egykori iskola önkormányzati tulajdonú épülete ad majd otthont. A beruházás során a régebbi szárnyban tíz apartmant hoznak létre, amelyekhez vizesblokk és konyha is tartozik majd.

Az iskola másik részében ötfős szobákat alakítanak ki, itt a vizesblokkok mellett lesz közös konyha, mosókonyha és közösségi tér.

Az épületben felújítják a külső homlokzatot, kicserélik a nyílászárókat, a burkolatokat, korszerűsítik a fűtési rendszert, és az ingatlan területén parkolókat is létesítenek.

Ignáth Szilvia, az önkormányzat sajtóreferense az MTI érdeklődésére közölte: a munkásszálló kialakítását a Tungsram cégcsoport hajdúböszörményi gyárának közelsége, a vállalat jövőben várható fejlesztései, továbbá a debreceni beruházások, például a BMW-gyár építésének munkaerőigénye indokolja. A kivitelezés a közbeszerzési eljárás után, várhatóan 2020 tavaszán kezdődhet el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.