Miniszteri biztos: Az ötletpályázat tervei mintaként szolgálhatnak a bölcsődefejlesztésekhez

A bölcsődetervezési ötletpályázatra benyújtott munkák mintaként szolgálhatnak a beruházások során, de nem kötelező azokat teljesen felhasználni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa.

Forrás: MTI2019. 10. 24. 10:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovácsné Bárány Ildikó elmondta: az építészeti ötletpályázat célja, hogy olyan gazdaságosan üzemeltethető intézmények jöjjenek létre, amelyek építészeti és nevelésmódszertani szempontból is megfelelőek, és támogatják a három év alatti gyerekek fejlődését.

A pályázat során klasszikus, hagyományos bölcsődékre, valamint mini és családi bölcsődékre irányuló terveket várnak. A pályázatokat december 15-éig lehet benyújtani, az eredményhirdetés pedig 2020 januárjában lesz – tette hozzá.

A miniszteri biztos arról is beszélt, hogy idén bölcsődefejlesztésekre magyar és uniós forrásokból 104 milliárd forint áll rendelkezésre, 2020-ban pedig 11,5 milliárd forintot fordítanak erre a célra a költségvetésből.

Kovácsné Bárány Ildikó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában tudatta, hogy a pályázat nyertesei között 12 millió forintot osztanak szét, a legjobb pályázatot 1,5 millió forinttal jutalmazzák.

Továbbá a nyertes pályázatokat kiadványba gyűjtik, ezzel is segítve a beruházó szervezeteket és intézményeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.