Novák Katalin: A kormány a jövőben is folytatja a kora gyermekkori intervencióval kapcsolatos fejlesztéseket

Átadták a Budapesti Korai Fejlesztő Központ XI. kerületi Bártfai utcai felújított épületét hétfőn; a beruházást a kormány 400 millió forinttal támogatta.

2019. 10. 07. 20:14
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kijelentette, hogy az intézményben végzett munka kapaszkodót ad a családoknak akkor, amikor kiderül, gyermekük fejlődésében valamilyen eltérés van, és emiatt kiszolgáltatottnak érzik magukat.

Mint mondta, jó döntés volt a 2017-ben elindított hatmilliárd forintos, a korai fejlesztést támogató kormányzati program, és ígéretet tett arra, hogy kormányzati szinten folytatják a kora gyermekkori intervencióval kapcsolatos fejlesztéseket

Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos arról beszélt, komoly szakmai támogatással lett korábban Czeizel Barbara a korai intervencióért felelős miniszteri biztos, és kitartó munkájával nagy lendületet adott ennek a területnek.

Mint mondta, a korai fejlesztés területe az a szakmai terület, ahol különösen szükség van a különböző ágazatok – oktatás, egészségügy, szociális ellátás – együttműködésére a gyermekek érdekében. „Magyarországon vannak olyan szakemberek, akik ezt az együttműködést fontosnak tartják, és olyan emberek is, akik nem szegregálni, hanem összehozni akarják azokat, akiknek ez az ügy fontos” – fogalmazott a biztos.

Czeizel Barbara intézményvezető elmondta, az új épületszárny és a régi felújítása hét hónap alatt készült el, a beruházás teljes értéke 500 millió forint volt.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere úgy fogalmazott, könnyű jó ügy mellé állni, hiszen a korai fejlesztő központ megújult épülete jó ügyet szolgál, komoly szakmai munka folyik a gyerekek érdekében. Mint mondta, egy ötvenéves önkormányzati épületben kezdte meg a munkát a korai fejlesztő, így időszerű volt annak felújítása.

Újbuda szerencsés helyzetben van, hiszen minden téren segítheti a hátrányos helyzetben lévők, fogyatékkal élők életét – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.