időjárás 4°C Zalán 2023. március 30.
logo

Dömötör Csaba: Draskovicséknak bérletük volt a Napkeltébe

Forrás: MTI
2019.11.11. 15:47
Dömötör Csaba: Draskovicséknak bérletük volt a Napkeltébe

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba parlamenti felszólalásában a Fővárosi Közgyűlésről mondott véleményt.

Dömötör úgy fogalmazott: egyértelművé vált, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem akarja megfékezni a múlt embereit, hiszen olyanok kerültek pozícióba, akiknek bérletük volt a Napkelte című műsorba, amikor tombolt a baloldali sajtószabadság. Visszatért Atkári János, és Gy. Németh Erzsébet, Demszky Gábor volt helyettesei, Draskovics Tibor, Kolber István, Tordai Csaba, Katona Tamás, Gyurcsány Ferenc kormányának tagjai, Gál J. Zoltán, Gyurcsány Ferenc volt kabinetfőnöke, de visszajött még bűnözőket védő ügyvéd és Horn Gyula unokahúga is – sorolta az államtitkár, aki szerint ők a múltat akarják visszatalicskázni, a pénzt pedig ki.

Emellett – folytatta – az is kiderült, hogy Karácsony Gergely olyan intézkedéseket akar bevezetni, amelyekről a kampányban nem volt szó: a stadionstop helyett múzeum- és kórházstop jöhet. Kitért arra is: a képmutatás álarca is lehullott Karácsony Gergelyről, hiszen kiderült, hogy csak akkor zöld, ha be van kapcsolva a kamera. Megjegyezte: a színjáték a baj, nem az, ahogy a főpolgármester közlekedik.

Napirend előtti felszólalásában Tordai Bence (Párbeszéd) kérdezte Dömötör Csabát a környezetvédelem apropóján.

Tordai szerint bár a Fővárosi Közgyűlésben ellenszavazat nélkül fogadták el a klímavészhelyzet elfogadásáról szóló határozatot, négy nappal később, a „fideszes kormányhivatal” engedélyt adott 220 fa kivágására a Normafánál, hogy parkolót építsenek. Úgy értékelt: a kormányoldal elméletben támogatja a klímaváltozás elleni küzdelmet, a gyakorlatban azonban mégsem értik, hogy mit jelent.

Válaszában Dömötör többek között emlékeztetett rá: a kormány fontosnak tartja a klímaváltozás elleni küzdelmet, és azon dolgozik, hogy 2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.