Kétszínű az ellenzék

Karácsony Gergellyel a jövő helyett azok tértek vissza, akik a múltat akarják visszatalicskázni, a pénzt pedig ki – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlésben. Az ülésen szó esett a jászberényi választásról és arról is, hogy a Momentum átlépett egy vörös vonalat azzal, hogy a magyar jelöltek ellen kampányol külföldön.

Bákonyi Ádám
2019. 11. 12. 6:30
null
Dömötör Csaba (Fidesz) szerint a múlt kísért a fővárosban Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor diktátorhaverja, Erdoğan budapesti látogatása miatt megbénult a közlekedés, a kormány ugyanis lezárta a várost, hogy ne lássa az ellene tüntetőket – hangoztatta napirend előtt Arató Gergely (DK).

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy a világ meghatározó országai érdekeltek legyenek Magyarország sikeré­ben, ezt a célt szolgálta a török államfő látogatása is, akit korábban Gyurcsány Ferenc is széles mosollyal fogadott. Ha pedig a baloldal annyira segíteni akart volna a budapestieknek, akkor nem szervezett volna tüntetést olyan útvonalakra, amelyek lezárása súlyosbította a helyzetet – tette hozzá Dömötör Csaba.

Szerinte ha már moralizál a DK, akkor válaszoljon arra, hány kerületet akarnak átvilágíttatni annak a Czeglédy Csabának a cégével, akit korábban adócsalásért ítéltek el és most is ezzel vádolják. – Farkassal küzdenek a vegán étrendért – jellemezte a helyzetet az államtitkár, aki szerint Czeglédy a baloldali politizálás plakátarca lett. – Milyen szolgálatot tett önöknek ez az ember, hogy ennyire látványosan kell kifizetni? – kérdezte. Dömötör kitért a Momentumra is, amely átlépett egy vörös vonalat azzal, hogy Romániá­ban és Szlovákiában is nyíltan a magyar jelölt ellen kampányolt. – Kikeltek az SZDSZ-fiókák, és érzéketlenebben a nemzeti ügy iránt, mint az elődeik valaha – fogalmazott.

Dömötör Csaba (Fidesz) szerint a múlt kísért a fővárosban
Fotó: Havran Zoltán

A jobbikos Jakab Péter arról beszélt, hogy a megismételt jászberényi önkormányzati választáson a kormánypártok ismét kaptak egy „narancsos buktát”. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára emlékeztetett, hogy az október 13-án a kormányoldalt 1,8, míg az ellenzéket 1,3 millió választó támogatta. – A Jobbik a korábbi 20-ról mára egy hatszázalékos párttá vált. Ha üzentek a választók, akkor önöknek üzenték azt, hogy el kellene tűnni a közéletből – értékelt Orbán Balázs.

A párbeszédes Tordai Bence arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a Fővárosi Közgyűlésben ellenszavazat nélkül fogadták el a klímavészhelyzet elfogadásáról szóló határozatot, négy nappal később a „fideszes kormányhivatal” mégis engedélyt adott 220 fa kivágására a Normafánál. Dömötör Csaba a válaszában hangsúlyozta: a kormány fontosnak tartja a klímaváltozás elleni küzdelmet, és azon dolgozik, hogy ­2030-ra az áramtermelés 90 százaléka szén-di­oxid-mentes legyen.

A Fővárosi Közgyűléssel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: mára egyértelművé vált, hogy Karácsony Gergely nem akarja megfékezni a múlt embereit, hiszen olyanok kerültek pozícióba, akiknek bérletük volt a Napkelte című műsorba, amikor „tombolt a baloldali sajtószabadság”, közül pedig többen is a Gyurcsány-kormányt szolgálták. – Ők a múltat akarják visszatalicskázni, a pénzt pedig ki – mondta. Szerinte kiderült az is, hogy Karácsony a stadionstop helyett múzeum- és kórházstopban gondolkodik, ráadásul a képmutatás álarca is lehullott róla, és csak akkor zöld, ha be van kapcsolva a kamera. Ezzel arra utalt, hogy sajtóhírek szerint a látványosan kerékpározó Karácsony valójában autóval jár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.