A hvg.hu szerint zaklatás történhetett az Újszínházban

A portál arról ír, hogy az eset 2016 elején történt, és hogy az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától.

Forrás: hvg.hu2019. 12. 07. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hvg.hu értesülései szerint az Újszínház vezetése, vagyis Dörner György igazgató pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről. A portál arról ír, hogy az eset 2016 elején történt, és a főváros illetékesei azt tudakolják, hogy érkezett-e bejelentés akkor a színház vezetéséhez, és ha igen, úgy milyen intézkedések történtek.

A hvg.hu megkereste Dörner Györgyöt, hogy reagáljon arra, hogy tudomásuk szerint több helyen tettek bejelentést a színházban történt szexuális jellegű visszaélésről. Amikor azt kérdezték tőle, meg tudja-e erősíteni, hogy történt szexuális visszaélés az általa vezetett színházban 2016-ban, szó szerint a következőt felelte: „köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok”, majd letette.

A portál színházi berkekben is érdeklődött a történtekről. Az Újszínház társulatában volt olyan, aki nem hallott ilyesmiről vagy hasonlóról, más viszont megerősítette, hogy az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától – olvasható az oldalon. Tudomásuk szerint a dolgozó jelezte ezt főnökeinek, ezután a két felet elkülönítették egymástól, azaz az volt az igazgatói kérés, hogy a továbbiakban ne dolgozzanak együtt. Nem tudni, hogy a Gothár-ügy adta-e a bátorítást, de a sértett panaszával a színház egyik korábbi munkatársa most megkereste az egyik színházi szakszervezetet is. Történetesen azt, amelyiknek a vád szerinti elkövető vezető tisztségviselője – írja a hvg.hu.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.