Bakondi György: Csak idén tízezernél is többen akartak illegálisan Magyarországra jutni

A beözönlést nem sikerült megállítani; az elmúlt öt évben folytatott, elhibázott uniós migrációs politikának több súlyosan negatív hatása volt – fejtette ki a főtanácsadó.

Forrás: MTI2019. 12. 01. 13:24
Az Országos Rendõr-fõkapitányság által 2019. november 29-én közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a szerb-magyar határ alatt átvezetõ alagutak egyikérõl, amelyeket felszámolt a rendõrség. Az egyik 34 méteres alagút Csongrád megyében, Ásotthalomnál volt, hatméteres szintkülönbséggel, a másik pedig egy 21,7 méteres alagút Bács-Kiskun megyében, Csikéria térségében. Az ásotthalmi alagútnál a rendõrök 44 illegális bevándorlót tartóztattak föl, a csikériainál senki nem jutott át. MTI/ORFK *** Local Caption *** Az Országos Rendõr-fõkapitányság által 2019. november 29-én közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a szerb-magyar határ alatt átvezetõ alagutak egyikérõl. Az ORFK tájékoztatása szerint a szerb-magyar határ alatt átvezetõ alagutakat számolt fel a rendõrség. Az egyik 34 méteres alagút Csongrád megyében, Ásotthalomnál volt, hatméteres szintkülönbséggel, a másik pedig egy 21,7 méteres alagút Bács-Kiskun megyében, Csikéria térségében. Az ásotthalmi alagútnál a rendõrök 44 illegális bevándorlót tartóztattak föl, a csikériainál senki nem jutott át. - Fotó: MTI Fotó: ORFK/-
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősödik a migrációs nyomás Magyarország déli határszakaszán, idén január és november között több mint 11 400-an kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 5400-an – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Németh Szilárd összehívta a bevándorlásellenes kabinetet

A testületet vezető kormánypárti politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján nagyon komolynak, veszélyesnek és mindenki számára figyelmeztetőnek nevezte az ország déli határán és a Nyugat-Balkánon kialakult migrációs helyzetet.

Nemcsak a szerb, hanem a horvát, a román és az ukrán határszakaszon is tapasztalják az illegális aktivitás növekedését – közölte, hozzátéve, a balkáni útvonalon több mint 106 ezer regisztrált migráns tartózkodik, és az illegálisan érkezettek számát csak becsülni lehet.

Ez a tömeg megjelenik az Európai Unió határain, a beözönlést nem sikerült megállítani; az elmúlt öt évben folytatott, elhibázott uniós migrációs politikának több súlyosan negatív hatása volt – fejtette ki a főtanácsadó.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nagy reményeket fűz a migrációs politika megváltozásához, amit az új Európai Bizottság elnöke jelzett. Bakondi György úgy fogalmazott: „Ez a huszonnegyedik óra, hogy megállítsuk ezt az öngyilkos politikát, a tömeges illegális, jogellenes beáramlást, és szervezett keretek között tartsuk a határőrizetet, a nemzetállami döntési kompetenciát fenntartva.”

Az Országos Rendõr-fõkapitányság által 2019. november 29-én közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a szerb-magyar határ alatt átvezetõ alagutak egyikérõl, amelyeket felszámolt a rendõrség. Az egyik 34 méteres alagút Csongrád megyében, Ásotthalomnál volt, hatméteres szintkülönbséggel, a másik pedig egy 21,7 méteres alagút Bács-Kiskun megyében, Csikéria térségében. Az ásotthalmi alagútnál a rendõrök 44 illegális bevándorlót tartóztattak föl, a csikériainál senki nem jutott át.
Fotó: MTI Fotó: ORFK/-

A hazai karácsonyi vásárok biztonságáról szólva a főtanácsadó elmondta: a tavaly is bevált intézkedéseket teszik meg, rendőri erőkkel, és szükség esetén fizikai akadályokkal is védik a nagy látogatottságú helyszíneket. Hozzátette azt is, hogy Magyarország könnyebb helyzetben van, mint Európa sok országa, mert itt nincsenek tömegesen illegális bevándorlók, illetve olyan csoportok, amelyek segítenének terrorcselekmények elkövetésében.

Elképesztő felvételek a déli határról – Így védekezik a magyar hatóság a migránsinvázió ellen

A migrációs válság kapcsán tett közzé egy videót a police.hu, amely Magyarország déli határszakaszának védelmének fontosságát mutatja be. A rendőrség figyelmeztet: a migránsok folyamatosan érkeznek, egyre intenzívebb az illegális migráció. Dömötör Csaba államtitkár kijelentette: a határok védelme fontosabb, mint valaha.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.