A méhészek egy év alatt 1,8 milliárd forint közvetett támogatási forráshoz jutnak

A méhészek egy év alatt 1,8 milliárd forint közvetett támogatási forráshoz jutnak hozzá, amiből méhanyát, méhegészségügyi gyógyszereket vásárolhatnak, támogatást kapnak szakmai továbbképzésre, szaktanácsadást vehetnek igénybe és hozzájuthatnak a legfrissebb szakirodalomhoz – mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 01. 10. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az agrártárca ez évtől a méhcsaládonkénti beporzási támogatást 500 forintról 1000 forintra növelte, emellett a magyar méhészeti nemzeti program által nyújtott forrásokat is jelentősen megemelték.

A többlettámogatással, ha az időjárás engedi, több mézet tudnak termelni a méhészek, és több juthat exportra is. A hazai méhészek azonban leginkább azt szeretnék, ha itthon több méz fogyna. A magyarok ugyanis jelenleg évente 1 kilogramm mézet fogyasztanak, míg az unióban ennek dupláját.

Az itthon tavaly előállított méz minőségben kiváló, mennyiségben azonban csak közepes lett, aminek elsősorban a szeszélyes időjárás volt az oka. A legfrissebb adatok szerint tavaly 25 ezer tonnányi mézet termeltek, aminek több mint a felét külföldön adták el – hangzott el a műsorban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.