Elégedetlen volt az ebbel, ezért megölte

Magyar Nemzet
2020. 01. 08. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állatkínzás miatt indult nyomozás egy férfi ellen, aki felakasztotta a kutyáját a Baranya megye déli részén, a Siklósi járásban található Cún község határában. Az állat elpusztult – tájékoztatott tegnap a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Kiadott közleményük szerint a gyanúsított hatvankét éves cúni férfi beismerte tettét. A rendőrség közölte azt is, hogy az idős férfi azt mondta, bárányainak tereléséhez kérte el a kutyát az egyik ismerősétől. Egy idő után azonban, mivel úgy látta, hogy a kölcsönkért kutya nem lesz megfelelő erre a feladatra, megszabadult tőle. A rendőrségre hétfőn napközben érkezett bejelentés arról, hogy egy felakasztott, elpusztult kutyát találtak.

Az eb tetemére egy szántóföld melletti akácosban bukkantak, a rendőrség megállapítása szerint az állat az akasztás következtében pusztult el. A feltételezett tettest rövid időn belül azonosították. A siklósi rendőrkapitányság állatkínzás miatt folytat eljárást az ügyben.

A Debreceni Törvényszék tegnap egy hasonló ügyről tájékoztatta az MTI-t: a Hajdúböszörményi Járásbíróság közel félmillió forint pénzbüntetést szabott ki egy állatgondozóként dolgozó férfira, aki 2019 szeptembe­rében szintén felakasztotta a kutyáját. Ennél az esetnél az állat szerencsésen túlélte a bűncselekményt, mivel végül egy szemtanú fellépésére és közbenjárásával a férfi kiszabadította a hurokból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.