Tovább vagdalkoznak a balliberálisok Egerben

A Fidesz helyi frakcióvezetője, Oroján Sándor szerint felháborító az is, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem hosszabbítják meg az egri óriás­kerék szerződését, hanem elbontják az építményt.

2020. 01. 30. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódtak Egerben a személycserék, azok után, hogy tavaly novemberben minden előzmény nélkül a Mirkóczki Ádám (Jobbik) vezette balliberális többségű közgyűlés leváltotta a vagyongazdálkodási társaság, az Evat Zrt. igazgatósági tanácsát, majd búcsúzott a vezérigazgató-helyettes is, ezúttal ketten távoztak a Média Eger Nonprofit Kft.-től – erről tájékoztatta lapunkat Oroján Sándor, a Fidesz helyi frakcióvezetője. Heves vita várható az egri közgyűlés mai ülésén is, mert több napirendi javaslat komoly felháborodást váltott ki a kormánypárti frakció soraiban.

Oroján Sándor elmondta, a közgyűlés várhatóan megszavazza az önkormányzati cégek felügyelőbizottságának tag­jait, és teszik ezt úgy, hogy egyetlen kormánypárti delegált sem lesz köztük. A Fidesz frakcióvezetője szerint ez a lépés példa nélküli, mert korábban az ellenzék mindig kapott több helyet a cégek felügyelőbizottságaiban. Vagyis az önkormányzati cégek ezentúl úgy gazdálkodhatnának, hogy a Fidesz-KDNP a felügyelőbizottsági tagságon keresztül sem juthat információhoz.

A közgyűlés mai ülésén megszüntetik a helyi értéktár bizottságot, amely korábban a helyi értékek felkarolását végezte. Ezzel párhuzamosan várhatóan létrehoznak két új bizottságot, az egyik a korábbi vezetést számoltatná el, míg a másik a kormánnyal való kapcsolattartást végezné a polgármester helyett.

Oroján Sándor közölte: az elszámoltatási bizottság felállítását ők is megszavazzák, noha nem delegálnak bele tagot, de a másik testületnek nem látják értelmét. – Egy kormánytaggal a polgármester, egy alpolgármester tárgyaljon, nem életszerű, hogy egy államtitkárral vagy miniszterrel egy önkormányzati képviselő egyeztessen egy bizottság nevében – hangsúlyozta.

Ugyancsak ma szavazhatják meg azt is, hogy az egri kórháznak több önkormányzati lakás esetében a jövőben nem öt, hanem egy évre legyen bérlőkijelölési joga. A kormánypárti politikus szerint ez a lépés bizonytalanságot eredményezhet, mert a fiatal, Egerben jövőt tervező orvosok így nem fogják elkötelezni magukat a város mellett. Szavai szerint éppen az eddigi ötéves gyakorlatnak volt köszönhető, hogy az orvoshiány csupán egy százalék körül alakult a Markhot Ferenc Kórházban.

Oroján Sándor szerint felháborító az is, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem hosszabbítják meg az egri óriás­kerék szerződését, hanem elbontják az építményt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.