Brüsszel hazánkra is rákényszerítené a genderelméletet

A mérgező gender ideológiát emelné a jog szintjére az Európai Bizottság, amely továbbra sem tett le arról, hogy az uniós tagállamokra kényszerítse az Isztambuli Egyezményt.

Magyar Nemzet
2020. 03. 06. 20:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérgező gender ideológiát emelné a jog szintjére Európai Bizottság, amely továbbra sem tett le arról, hogy az uniós tagállamokra kényszerítse az Isztambuli Egyezményt, amely csak a hivatalos meghatározása szerint szól a nőket ért erőszak elleni fellépésről – olvasható az Alapjogokért Központ tegnapi Facebook-bejegyzésében.

Mint írták, a cseh biztos, Vera Jurová az uniós Gender Stratégia részeként egy olyan irányelvet akar elfogadtatni, amely a társadalmi nemek létezését nyomná le a tagállamok torkán egy jogi trükkel, a nemzeti parlamenteket kikerülve. – Az Európa Tanács által életre hívott Isztambuli Egyezményt az Európai Unió több tagországa, köztük Magyarország sem ratifikálta.

Ezért annak ellenére, hogy az EU konszenzus hiányban is csatlakozott az egyezményhez, a kötelező hatály elismerését megtagadó tagállamok tekintetében nem keletkezett kötelezettség. A nyílt társadalom szövetségesei azonban ezt nem képesek elfogadni: az uniós jogalkotás eszközéhez nyúlva irányelv formájában akarják rákényszeríteni a tagállamokra a gender-egyezmény szövegét – fejtették ki.

A jogszabály elfogadása esetén – folytatta az Alapjogokért Központ – Magyarországnak is kötelező lenne átültetnie azt a magyar jogba, így elfogadva azt is, hogy az emberek nem születésükkor lesznek férfivá és nővé, hanem a társadalom által rájuk „kényszerített” normák alapján. – A nyílt társadalom szervezőinek célja tehát nem a nők elleni erőszak csökkentése, hanem a „társadalmi nemek” kategóriájának európai szintű bevezetése – húzták alá. Hozzátették: mindez szöges ellentétben áll hazánk Alaptörvényének szellemiségével és szövegével, melyből egyértelműen következik a férfi és a nő normális, a teremtés rendje szerinti definíciója. – A gender-ideológia magyar élharcosai – élükön Dobrev Klárával – a magyar Alaptörvényt Brüsszel segítségével kívánják meghekkelni, azt állítván, hogy az Isztambuli Egyezmény elutasítása antidemokratikus.

Az igazság azonban éppen ennek ellenkezője: a magyar választók felhatalmazásán nyugvó jogszabályok és politikai akarat semmibevétele az, ami ellentétes a jogállamiság olyan sokszor hangoztatott magasztos jelszavával – hangsúlyozta nemzeti jogvédő szervezet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.