Megemlékezés a holokauszt magyarországi áldozatairól

Az igazságügyi miniszter kavicsot, virágot és mécsest helyezett el az emlékműnél.

Forrás: MTI2020. 04. 16. 17:09
VARGA Judit
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter kavicsot, virágot és mécsest helyezett el a Cipők a Duna-parton emlékműnél csütörtökön, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján.

A helyszínen az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy az emlékezéssel a következő generációkat is folyamatosan figyelmeztessük, „milyen tragikus következményei vannak annak, ha egy nemzet elveszíti szabadságát”.

Figyelmeztetni kell a következő generációkat azért is, hogy ilyen soha többé ne történhessen meg a világban – tette hozzá.

Kiemelte:

„a magyar kormány büszke arra, hogy Magyarországon virágzó kulturális és hitéletben, biztonságban élhetnek zsidó honfitársaink”.

2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

Idén online emlékezés lesz a vészkorszak magyar áldozataira: a kormány honlapja szerint a járványügyi helyzetre tekintettel ebben az évben a Nemzeti ünnepek és emléknapok Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján tesz elérhetővé előadásokat, dokumentum- és mozifilmeket.

2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

Képpel emlékezett az áldozatokra Orbán Viktor

A miniszterelnök hivatalos közösségi oldalára töltött fel egy fotót a holokauszt magyarországi emléknapján.

– Rejtő Jenő botlatóköve. P. Howard és a százezrek emlékére, akik soha nem tértek vissza – írta a bejegyzéshez kommentként Orbán Viktor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.