A Korányi helytállt a Pesti úti idősotthon betegeinek kezelésében

Példásan helytállt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet a Pesti úti idősotthon koronavírus-fertőzött lakóinak ellátásában – mondta Madurka Ildikó, a kórház aneszteziológus főorvosa péntek este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Forrás: MTI2020. 04. 17. 22:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főorvos emlékeztetett, április 9-én mintegy 120 fertőzött idős beteget – akik részben a láz, részben egyéb okból kiszáradtak – szállítottak a Pesti útról a Korányiba.

A kórház vezetése minden orvost és ápolót mozgósított, és sok segítséget kaptak a katasztrófavédelemtől is. Ugyanakkor – fűzte hozzá – a mentők annyira profin látták el a betegeket a helyszínen, hogy a beérkezők végül nem az intenzívre kerültek, hanem az általános tüdőgyógyászati osztályra.

Madurka Ildikó szerint figyelembe kell azt is venni, hogy időben el tudták kezdeni a betegek fenntartó terápiáját; közülük öten haltak meg mostanáig, ami soknak tűnhet, de a mintegy 120 páciens közül 63 elmúlt már 80 éves, vagyis nagyon idős emberekről van szó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.