Állami Számvevőszék: Hazugságokat terjeszt a DK

A Demokratikus Koalíció megpróbálja félrevezetni a közvéleményt – írta közleményében az ÁSZ.

Bákonyi Ádám
2020. 04. 23. 19:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és képviselői hazugságokat terjesztenek az Állami Számvevőszék (ÁSZ) törvényesen zajló, folyamatban lévő ellenőrzéséről, amelyekkel megpróbálják félrevezetni a közvéleményt – írta közleményében a szervezet. Ebben egyértelművé tették, hogy nem helyezték kilátásba a DK költségvetési támogatásának felfüggesztését, és nem írtak semmi ilyesmiről a DK elnökének megküldött jelentéstervezetben, a párt hazugságot terjeszt ezzel kapcsolatban.

Egyértelművé tették azt is, hogy állításával szemben a DK nem adta át korábban az ÁSZ-nak a 2017-es és 2018-as gazdálkodására vonatkozó pénzügyi dokumentumokat. „Az Állami Számvevőszék a jelenleg ellenőrzés alatt lévő 2017-2018. évek tekintetében korábban kizárólag a 2018. április 8-i országgyűlési választást megelőző, 50 napos kampányidőszakra vonatkozóan végzett ellenőrzést a Demokratikus Koalíciónál.

A jelenlegi ellenőrzésben érintett, összesen 730 napból tehát 680 napra vonatkozóan korábban nem adott át dokumentumokat a DK az Állami Számvevőszéknek” - áll a közleményben. Eszerint a DK képviselőinek nyilatkozatai is azt bizonyítják, hogy Magyarországon működik a jogállam, a független ÁSZ – az Alaptörvény előírásainak megfelelően – az Országgyűlés független pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerveként ellátja a törvényekben előírt feladatait. „Az Állami Számvevőszék határozottan visszautasítja a Demokratikus Koalíció folyamatos vádaskodásait, és nyomatékosan felszólítja a DK elnökét és képviselőit, hogy pártpolitikai nyomásgyakorlással, illetve a közvélemény félrevezetésével ne próbálják befolyásolni a független számvevőszéki ellenőrzést” – zárják közleményüket. Az ügy hátteréről itt olvashat:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.