Két határátkelőt is használhatnak a magyarok és a szlovének

Csütörtök reggeltől ismét használhatják a magyar és a szlovén állampolgárok a bajánsenyei és a kétvölgyi határátkelőket – jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: MTI2020. 04. 02. 6:25
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. janur 28. Szijjrt Pter klgazdasgi s klgyminiszter beszdet mond a Magyarorszgi Gygyszergyrtk Orszgos Szvetsge (MAGYOSZ) s a KKM kztti stratgiai megllapods alrsn a Klgazdasgi s klgyminisztriumban (KKM) 2020. janur 28-n. MTI/Mth Zoltn Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy a koronavírus terjedésének lassítása érdekében hozott szigorító intézkedések miatt március közepe óta zárva tartott valamennyi átkelő a magyar-szlovén határ északi szakaszán.

Ez azonban „komoly gondot okozott a rábavidéki és a muravidéki embereknek, akik közül sokan jártak át a határ másik oldalára dolgozni, és sokuknak van földbirtokuk a szomszédos ország területén”.

Az ő kérésükre ma reggeltől újra megnyitjuk a kétvölgyi és a bajánsenyei átkelőket. Így a környékbeliek újra felvehetik a munkát, a gazdák pedig eljuthatnak földjeikre, elvégezhetik a tavaszi munkákat, hogy aztán ősszel legyen mit betakarítani – írta a miniszter a Facebookon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.