Richter Flórián cirkusza küzd a túlélésért

2020. 04. 03. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem bruttó 1,3 millió forint támogatást kap a Richter Flórián Cirkusz a Nemzeti Cirkuszművészeti Központtól Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár közbenjárására – erről Richter Flórián, a társulat igazgatója számolt be lapunknak. Hozzátette: ezt az összeget nemcsak az ő társulatuk, hanem a többi hazai cirkusz is megkapja.

Március közepén megírtuk, hogy ha néhány héten belül nem szűnik meg a járvány vagy nem érkezik magán-, illetve állami segítség, akkor könnyen csődbe mehet a Richter Flórián Cirkusz. A kormány koronavírus miatti intézkedései éppen akkor küldték vissza a téli szállására a cirkuszt, amikor elkezdődött volna a tavaszi fellépéssorozatuk. Mostanra viszont jórészt felélték a tavaly felhalmozott tartalékaikat, ezért hamar kritikussá válhat a helyzetük. Ebben a nehéz időszakban jól jön a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ segítsége, de az összes problémát ez nem oldja meg. Richter Flórián emlékeztetett rá: korábban az Európai Cirkuszszövetséget is megkeresték, hogy támogatást kérjenek, de Brüsszelből még nem érkezett válasz.

A segítségre pedig nagy szükség lenne, mert a cirkusz egyedülálló, az állatállomány nemzeti kincsnek nevezhető. A lovaik olyan produkciókra képesek, amelyek előtt a szakma is megemeli a kalapját. Flórián a monte-carlói cirkuszfesztivál Arany- és Ezüst-díjas artistája, Hortobágyi-díjas cirkuszművész, Arany Bohóc-díjas lovas akrobata.

Amíg nem tarthatnak előadást, addig a társulat megpróbálja az online lehetőségeket felhasználva tartani a kapcsolatot az érdeklődőkkel. A napokban felrakták a Facebookra a nagy sikerű 2009-es lovas előadásukat, emellett készültek egy videóval, amiben mindenki kaphat egy kis betekintést a társulat mindennapjaiba, a próbafolyamatokba és az életvitelükbe. – Szeretnénk egyre többet megmutatni a munkánkról és a hétköznapokról, reméljük, velünk tartotok! – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.