időjárás -1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

Anyagilag támogatnák pártjukat a frakciók

Bákonyi Ádám
2020.05.04. 09:00

Ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor a tűzoltóság napjára emlékezéssel kezdődik, amit napirend előtti felszólalások követnek. Az azonnali kérdésekre és interpellációkra ezúttal is két-két óra áll rendelkezésre.

Kedden szavazások követhetik a napirend előtti felszólalásokat: dönthetnek egyebek mellett a területfejlesztési törvény módosításáról és a Közép-Duna menti kiemelt térség létrehozásáról. A határozathozatalok után nyolc javaslat általános vitáját tarthatják meg. Ekkor kerülhet terítékre az a kormánypárti javaslat, amely lehetővé tenné a parlamenti frakcióknak pártjuk anyagi támogatását tekintettel arra, hogy a pártok idei állami támogatásának felét átcsoportosítják a koronavírus-járvány elleni védekezési alapba. Szó lehet még a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról, valamint a belügyminiszter polgárok biztonságát erősítő javaslatairól is.

Szerdán a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal és az ügyészség 2018-as beszámolóit tárgyalhatják meg a képviselők. Csütörtökön a honatyák elsőként a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklését célzó adóváltoztatási javaslatokról, majd a kiskereskedelmi adóról szóló előterjesztésről mondhatják el a T. Házban a véleményüket.

Az Országgyűlés ülése május 11-én érhet véget, amikor újra azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el két órában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.