Láng Zsolt: Karácsony Gergely ismét nem mond igazat

A krízishelyzet korlátlan felhatalmazást adott Karácsony Gergelynek, aki egy lapinterjúban kijelentette: nem él vissza különleges felhatalmazásával és minden meghozott döntést előzetesen egyeztette a frakcióvezetőkkel, és jelentős részüket a Fidesz is támogatta. Ezt a Budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője cáfolja.

2020. 05. 23. 14:09
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. január 26. Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje beszédet mond programbemutató rendezvényén a budapesti Flamenco szállóban 2019. január 26-án. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A fővárosi ellenzék lenne a legboldogabb, ha a főpolgármester valóban úgy tenne, ahogy azt kedves, rezzenéstelen arccal állítja. Sajnos azonban ismét bebizonyosodott, hogy ez nem így van – cáfolta a főpolgármester kijelentését Láng Zsolt a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Hozzátette: ehhez képest a számszerű valóság az, hogy havonta egyszer ülésező Fővárosi Közgyűlés jogkörében március és április hónap utolsó hetében összesen 31 előterjesztésről döntött, amelyekben volt egyeztetés a Fidesz frakcióval.

– Ezen felül a rendkívüli jogrend felhatalmazásával élve további 33 rendkívüli előterjesztésről döntött a Közgyűlés helyett, ezek közül egyről sem egyeztetett, igaz 6 darab előterjesztést legalább előzetesen megküldött véleményezésre. A maradék 27 előterjesztésről mi is a meghozott döntése után értesültünk. Karácsony Gergely a rendkívüli jogrend lehetőségével élve 61 döntést hozott meg egy személyben a fővárosi bizottságok helyett. Ezek közül egyiket sem egyeztette – sorolta Láng Zsolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.