Magyar családokért díjat kapott a mentőszolgálat

Csató Gábor szerint a díj komoly elismerése annak, hogy már 72 éve állnak az emberek szolgálatában.

Szilágyi Anna
2020. 05. 17. 16:39
null
20200517 budapest magyar csaladokert dijatasa havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kapta a Magyar családokért díjat, amelyet a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke és Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő adott át tegnap.

– A társadalom nagy része eddig is bízott a mentőszolgálatban, ez a koronavírus-járvány kapcsán tovább erősödött – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója. Mint mondta, napról napra egyre többen támogatják a mentőszolgálatot, akár a civilek, akár a cégek részéről. – Évente 1,2 millió esethez riasztják őket, ez a szám mutatja, hogy szinte nincs olyan család, amely ne kapna segítséget a mentőktől – hívta fel a figyelmet. A főigazgató szerint a díj komoly elismerése annak, hogy már 72 éve állnak az emberek szolgálatában, és ez nincs másként a járvány idején sem, de természetes, hogy ez az időszak az egészségügy szereplőire irányította a figyelmet. Hozzátette, a mentőmunka mint hivatás is fókuszba kerülhet az elismerés által, és ezekben az időkben, amikor a gazdaságot is érinti a járvány, jól látható, hogy stabil és kiszámítható munkát tud nyújtani az OMSZ.

Fotó: Havran Zoltán

Dunai Mónika laudációjában azt mondta, hogy a mentőszolgálat a díjat a családok iránti elhivatottságáért kapja. – A mentők őrangyalok, akik közöttünk járnak, akikre minden nap számíthatnak a családok: ott vannak az élet első percében és sokszor az utolsóban is, tanúi a család örömének és bánatának – fogalmazott. Hozzátette: a koronavírus-járvány ideje alatt is emberfeletti, megfeszített munkával teljesítik szolgálatukat napi 24 órában. A képviselő külön köszönetét fejezte ki a mentőszolgálatnak a Pesti úti idősotthonban nyújtott segítségükért, amellyel sikerült megszüntetni a kialakult gócpontot.

Dunai Mónika hangsúlyozta, hogy a kormány elindította az egészségügyi bérfejlesztési programot, folytatja a mentéstechnikai eszközök beszerzését, növeli a mentőautók számát, és bővíti, felújítja a mentőállomásokat. Jelenleg a mentők történetének legnagyobb eszközbeszerzése valósul meg: mintegy 2500 mentéstechnikai eszközt vásárolt tavaly az OMSZ 1,6 milliárd forintért, idén pedig újabb 122 lélegeztetőgéppel bővült az eszközpark – ismertette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.