időjárás 18°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Varga-Damm Andrea szembeszállt a Jakab-féle Jobbik vezetéssel

Kárpáti András
2020.05.21. 20:24
Varga-Damm Andrea szembeszállt a Jakab-féle Jobbik vezetéssel

Pártja vezetésével szembeszállva, nem adta vissza parlamenti mandátumát Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Mint ismert, a Jakab Péter által vezetett Jobbik azért akarta megfosztani a parlamenti helyétől Varga-Dammot, amiért a javaslata alapján a párt frakciója megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló törvényt. A jogszabály egyébként azt segíti elő, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok hatékonyan tudjanak fellépni a kibertámadások, a kiberterrorizmus ellen.

A politikusnő Facebook-posztjában kifejtette: vállalja a felelősséget a témafelelősként és szakpolitikusként meghozott szakmai döntéséért. A Jobbik elnöksége tegnap azt közölte: ha a képviselő 24 órán belül nem tesz eleget a kérésüknek, kezdeményezik kizárását a frakcióból. Tegnapi éles hangú közleményükben esküszegőnek nevezték Varga-Dammot, és azért pedig még erősebben bírálták, hogy a Jobbik frakcióvezetésével szembe menve nem ismerte el, hogy hibázott, „helyette a megfigyelési törvényt bíráló választókat gyalázta a közösségi médiában, butának nevezve a szavazókat”.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.