Varga-Damm Andrea szembeszállt a Jakab-féle Jobbik vezetéssel

Pártja vezetésével szembeszállva, nem adta vissza parlamenti mandátumát a Jobbik országgyűlési képviselője.

2020. 05. 21. 20:24
VARGA-DAMM Andrea
Budapest, 2018. oktber 3. Varga-Damm Andrea jobbikos kpvisel felszlal a Sargentini-jelentsre reagl hatrozati javaslat vitjban az Orszggyls plenris lsn 2018. oktber 3-n. MTI Fot: Kovcs Attila Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pártja vezetésével szembeszállva, nem adta vissza parlamenti mandátumát Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Mint ismert, a Jakab Péter által vezetett Jobbik azért akarta megfosztani a parlamenti helyétől Varga-Dammot, amiért a javaslata alapján a párt frakciója megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló törvényt. A jogszabály egyébként azt segíti elő, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok hatékonyan tudjanak fellépni a kibertámadások, a kiberterrorizmus ellen.

A politikusnő Facebook-posztjában kifejtette: vállalja a felelősséget a témafelelősként és szakpolitikusként meghozott szakmai döntéséért. A Jobbik elnöksége tegnap azt közölte: ha a képviselő 24 órán belül nem tesz eleget a kérésüknek, kezdeményezik kizárását a frakcióból. Tegnapi éles hangú közleményükben esküszegőnek nevezték Varga-Dammot, és azért pedig még erősebben bírálták, hogy a Jobbik frakcióvezetésével szembe menve nem ismerte el, hogy hibázott, „helyette a megfigyelési törvényt bíráló választókat gyalázta a közösségi médiában, butának nevezve a szavazókat”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.