időjárás 5°C Árpád 2023. december 11.
logo

A hét végéig lehet jelentkezni az MCC junior programjára

Kárpáti András
2020.06.23. 21:00

A hét végéig, június 28-án éjfélig pályázhatnak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyetem mellett végezhető, ingyenes képzésére a középiskolát idén befejező és a budapesti egyetemek valamelyikének nappali tagozatán továbbtanuló diákok.

Lánczi Péter, az MCC ügyvezető-igazgatóhelyettese lapunknak elmondta: az intézmény több mint húszéves fennállása alatt közel 380 tanuló végezte el a juniorképzést, ahol egyebek mellett a nyelvtudásukat csiszolhatják, lexikális tudásukat bővíthetik, valamint különböző készségeiket fejleszthetik a diákok. Tájékoztatása szerint az egyéves juniorképzés célja, hogy a különböző tudásszinttel érkező tanulók ismereteit kiegyenlítse és támogatást nyújtson a Collegium valamennyi lakója számára előírt felsőfokú angol nyelvvizsga megszerzésében.

A képzésre pályázók egy online tesztre, valamint egy személyes interjúra számíthatnak, ahol a különböző aktuális társadalmi kérdésekkel foglalkozó témák közül választhatnak egyet, amelyről egy rövid prezentációt kell tartaniuk.

A juniorképzés iránt érdeklődők a jelentkezés feltételeiről, a felvételi témáiról és a részletes folyamatáról az intézmény honlapján, az Egyetemi program menüpontban olvashatnak bővebben (www.mcc.hu).

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.