Exjobbikos a Momentum elnökségében

Körömi Attila politikai pályafutását a Fideszben kezdte, de 2004-ben még átlépett a Jobbikba.

2020. 06. 09. 20:44
null
Körömi (elöl) Fekete-Győr bizalmi embere Fotó: Körömi Attila Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi politikai kalandor került be a Momentum elnökségébe Körömi Attila személyében, aki politikai pályafutását a Fideszben kezdte, de 2004-ben a radikális korszakát élő Jobbikba lépett át, sőt, 2009-ben a szocialista színekben Pécs polgármesterségéért induló Szili Katalint is támogatta. A Momentum Facebook-oldalán a párt támogatói számos kritikus kommentben fejezték ki meglepetésüket és elégedetlenségüket.

„Körömi Attila… kiábrándító. Ha már ide is bekerülhetnek a hiteltelen köpönyegforgatók, akkor kinek hihetünk majd, mikor választani kell – olvasható egy bejegyzésben, aminek a szerzője szerint az exjobbikos több szavazót fog elvinni a pártból, mint hozni. A sok közül egy másik kommentelő szintén csalódottságának ad hangot: „Én sem értem, hogy mit keres Körömi Attila a Momentum vezetőségében. Bíztam a fiatalokban, és sokat vártam tőlük. Nem hiszem, hogy ez szerencsés döntés volt.”

Több hozzászólásban hiányolták a Momentum reagálását a Körömivel kapcsolatos bírálatokra. Értesüléseink szerint a fiatal liberálisok az egykori honatyával igyekeznek megszólítani a jobboldali szavazókat. Úgy tudjuk, a Momentum vezetése abban reménykedik, hogy a párt pécsi alapszervezetét elnöklő Körömi nem riasztja el a baloldali támogatóikat, mivel nem köthetők hozzá szélsőséges kijelentések vagy egyéb megnyilvánulások.

Az elnökség létszámának kibővítésével több, eddig kevésbé ismert politikusukat építenék fel. A múlt vasárnapig hivatalban lévő elnökségi tagok közül Fekete-Győr András mellett egyedül Hajnal Miklós őrizhette meg pozícióját, s Körömi mellett Borbélyné Bárdi Zsuzsanna, Mándi László, valamint Tóth Endre új tagokként kaptak megbízást, ahogyan Orosz Anna is, aki korábban viselt már ilyen tisztséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.