Fontos szempont gyermekvállalásnál a bölcsődei elhelyezés

Novák Katalin a családvédelmi akcióterv évfordulója alkalmából tett közzé tájékoztató videót.

Forrás: Facebook2020. 06. 13. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin a közösségi oldalán azt írta, az évfordulóig minden héten megoszt egy-egy kisfilmet a bevezetett lépésekről. A közzétett videó a bölcsődei intézkedésekről szól.

A tájékoztatót ezúttal Végváriné Hegedűs Katalinnal, a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnökével közösen készítették el.

– Amikor egy pici gyermek mellett a szülők dolgoznak, és nincsenek nagyszülők, nincs olyan családi segítség, akikre rábízhatnák ilyenkor a kicsit, akkor bizony nagyon sokan igénybe veszik a bölcsődéket. Sokak számára az is egy fontos szempont a gyermekvállalásról való döntés előtt, hogy majd lesz-e segítség, tudják-e bölcsődébe adni a gyermeket, amikor ennek elérkezett az ideje.

Ezért döntött úgy a magyar kormány, hogy Magyarországon minden bölcsődéskorú gyermek számára, ahol ezt a szülők igénylik, biztosítjuk a bölcsődei elhelyezést

– mondta az államtitkár.

– Én sok évtizede dolgozom a bölcsődében, már eltelt körülbelül negyven év, és azt gondolom, hogy már mindent láttam, ami a magyar bölcsődékben történt,

de ilyen nagyarányú, átgondolt, komplex fejlesztéssel még nem találkoztam. Ez a jelenlegi fejlesztés kiterjed mindenre

– emelte ki a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.