Koronavírus okozhatta a 100 éves Bálint gazda halálát

Bálint György felesége vesztegzár alá kerül, mert férje koronavírus-fertőzött volt.

Forrás: infostart.hu2020. 06. 29. 9:30
BÁLINT György
Gödöllõ, 2018. június 30. Bálint György (Bálint gazda), Prima Primissima díjas kertészmérnök (b), miután átvette a Magyar Szabadságért-díjat Gémesi György polgármestertõl a magyar szabadság napja alkalmából tartott ünnepségen a gödöllõi Alsóparkban, a Világfa elõtt 2018. június 30-án. Az utolsó megszálló szovjet katona 1991. június 19-én hagyta el hazánkat. A kivonulás után egy héttel, június utolsó szombatján tartották Gödöllõn az elsõ magyar szabadság napját, amit azóta is minden évben megünnepelnek. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Otthonának ajtajára kitették a piros karanténcédulát, a halálhíre után nem sokkal pedig a kormány vírusinformációs honlapján megjelent: elhunyt egy 100 esztendős férfi beteg – írja a Blikk.

A tüdőgyulladás legyőzte a 100 éves Bálint György szervezetét – írja a bulvárlap, amelynek a Pulitzer-díjas újságíró, kertészmérnök hozzátartozója elmondta, Bálint Györgyöt négy napig a siófoki kórházban kezelték, a harmadikon végeztek koronavírustesztet, amely negatív lett.

Ezután került egy főváros közeli intézménybe, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye. Ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabb tesztet végeztek, ami már kimutatta a vírust, de mire az eredmény elkészült, a beteg elhunyt.

Bálint György mellett ott volt a felesége, aki a Blikknek múlt héten elmondta, még el tudott búcsúzni a párjától. Ekkor még maga sem tudta, hogy másnap értesítik: karanténba kerül, mert férje koronavírus-fertőzött volt.

Mivel Bálint gazda felesége jelenleg is karanténban van, így a temetéssel megvárják a kéthetes vesztegzár leteltét. Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra az ország legkedveltebb kertészét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.