időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Közös fellépés Brüsszel genderlobbistái ellen

Magyar Nemzet
2020.06.10. 06:30
Közös fellépés Brüsszel genderlobbistái ellen

Közös aláírásgyűjtésbe kezdett közép-európai kezdeményezésre több konzervatív intézet az Isztambuli Egyezményhez történő uniós csatlakozás megakadályozása érdekében – tájékoztatott közleményben az Alapjogokért Központ. Az intézmény több hónapos kampányt indít a petíció sikere érdekében, amely előreláthatólag szeptemberig tart majd.

Az Alapjogokért Központ stratégiai partnere, a lengyel Ordo Iuris jogi elemzőintézet vezetésével 14 európai konzervatív szervezet indított online petíciót annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az Isztambuli Egyezmény több családellenes, a genderideológia nyílt terjesztését célzó pontjára – tudatták tegnap közleményben. Kifejtették: a kezdeményezés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés ügyébe palástolt, a közép-európai országokra is ráerőltetni kívánt egyezmény veszélyeire. A kampány további célja, hogy világos üzenetet juttasson el az Európai Bizottságnak és elnökének, Ursula von der Leyennek, amelynek lényege: el a kezekkel a tradicionális családmodelltől, el a kezekkel a hagyományos női és férfi szerepektől, el a kezekkel a tagállamok szuverenitásától!

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője tegnapi online sajtótájékoztatón kiemelte: 2017-ben Magyarországon elsőként az Alapjogokért Központ hívta fel a figyelmet az Isztambuli Egyezmény veszélyeire. – Az egyezmény a magyar szabályokhoz képest nem jelentene a nőknek többletvédelmet, cserébe olyan fogalmat honosítana meg, mint a társadalmi nem, a gender. Közép-Európa felvállalja és megvédi értékeit, s nem engedi, hogy a nőkkel szembeni erőszak elleni fellépés ürügyén ideológiailag szélsőséges megoldásokat vezessenek be a hagyományos családmodell gyengítése céljából – tette hozzá.

Az elemző felhívta a figyelmet: bár az egyezményt több tagállam sem támogatja, így nem lehet az egész Európai Unióban életbe léptetni, sok jel arra utal, hogy az Európai Bizottság azt el akarja fogadtatni, egyes elemeit meg akarja honosítani. Szavai szerint ebbe az irányba mutat a tavaly ősszel ismertetett úgynevezett uniós genderstratégia is, ami nyíltan a liberális genderideológia szókészletét használja. Párkányi Eszter hozzátette: a közelmúltban több közép-európai állam is határozottan kiállt a nemzeti szuverenitás és a hagyományos családmodell védelme mellett, és felhívta Brüsszelt, hagyjon fel azon törekvésével, hogy az Isztambuli Egyezményt eljárásjogi trükkel ráerőlteti a tagállamokra. Az Alapjogokért Központ több hónapos kampányt indít a petíció sikere érdekében, amely előreláthatólag szeptemberig tart majd. Az online petícióhoz ITT lehet csatlakozni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.