időjárás 10°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Rendhagyó melléklet

Magyar Nemzet
2020.06.02. 18:17

Száz éve, 1920. június 4-én írtak alá egy döbbenetes erejű dokumentumot Párizsban, s ezzel nagyot fordítottak a magyarok sorsának kerekén. Határainkon innen és túl egyaránt fájó örökséget hordozunk azóta is. A Századik évfordulón megjelenő 24 oldalas, rendkívüli melléklet cikkeit az emlékezés kapcsolja egybe a Trianoni diktátum máig ható gyalázatára.

A történelmi pillanat pontos felidézésével indul összeállításunk, majd sorjáznak a személyes emlékek, történetek, naplórészletek. Szemezgetünk a korabeli magyar sajtó és az irodalom, színháztörténet, aviatika anyagaiból, a határok meghúzásának döbbenetes epizódjaiból, de megszólaltatjuk – többek között – a témában jártas történészeket is: Egry Gábor, Raffay Ernő, Szakály Sándor hármas interjú formájában mondja el, hogyan látja a trianoni döntés máig ható következményeit. Végezetül felemelő, reményt adó sorokkal is várjuk Olvasóinkat – Dr. Gábor Bertalan esperes, plébános, valamint Dr. Székely János megyéspüspök gondolataival.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.