A járvány alatt is bővítette a családtámogatásokat a kormány

A kormány nemcsak megtartotta a családtámogatásokat a koronavírus-járvány alatt, hanem még bővítette is azokat – hívta föl rá a figyelmet Dömötör Csaba államtitkár pénteken a Családszervezetek VIII. konferenciáján Budapesten.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 07. 10. 13:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Emelkedik a csecsemőgondozási díj (csed) összege jövő júliustól, nő a gyermekétkeztetésre szánt támogatás és a 2020/21-es tanévtől minden diák ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez – emlékeztetett rá Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által szervezett konferencián.

Több mint 2300 milliárd forintot fordít jövőre a kormány családtámogatásokra – hangsúlyozta a politikus, és kiemelte, más országokban nem magától értetődő, hogy egy válság idején is bővülnek vagy megmaradnak a családtámogatások.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormány családpolitikája működik, és bizonyította eredményességét, hiszen nő a házasságkötések száma, kevesebb a válás, a születési ráta pedig a 2010-es 1,25-ös értékről 1,5-re emelkedett. Dömötör Csaba az is hangsúlyozta, hogy az idei első negyedévben úgy született több gyermek a tavalyi év azonos időszakához képest, hogy közben a gyermekvállalási korban lévők száma csökkent.

A járvány évtizedek óta nem látott nehézségek elé állította az embereket, de a legtöbb család erősebb lett mindezek ellenére – mondta az államtitkár, és köszönetet mondott minden édesanyának, aki helytállt a sokszor végtelennek tűnő napokon.

Az eseményen Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára azt mondta: a családok megerősítése a kormány legfontosabb nemzetpolitikai stratégiájává vált, aminek kapcsán együttműködnek a családszervezetekkel, megvitatják például az egyes támogatási eszközök bevezetését és a családok problémáit. A helyettes államtitkár kiemelte, hogy sikeres az együttműködés, és a kormány a jövőben is számít a családszervezetek észrevételeire.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke arról beszélt a konferencián, hogy a családok ereje, a kormány iránt megmutatkozó bizalom is hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország jó válaszokat adjon a járvány miatt kialakult helyzetre. A NOE elnöke kiemelte, hogy a családtámogatási formák mellett a kormány külön segítette a családokat, például a hiteltörlesztési moratóriummal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.