Az LMP is megosztottá vált a gödi testületben

A pandémia utáni első önkormányzati testületi ülésen megbukott a momentumos polgármester.

2020. 07. 07. 17:40
null
Balogh Csaba szétverte az ellenzéki együttműködést Forrás: Facebook/Momentum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gödi hírek szerint a Momentum pártjogászai próbálták kedden jobb belátásra bírni az ellenzéki koalíciót totálisan szétverő Balogh Csaba polgármestert.

A momentumos ifjú politikus állítólag nem igazán értette, hogy mi a gond azzal, hogy a pandémia utáni első önkormányzati testületi ülésen totális vereséget szenvedett, miután a kétharmados ellenzéke a polgármester minden indítványát leszavazta, a járvány idején hozott kétes döntéseit pedig visszavonta.

Így vonták vissza azt a döntését is, amikor május 15-én saját hatáskörben kinevezte Lantos Pétert a termálfürdőt is üzemeltető Gödi Településellátó Szervezet élére. Lantos Péter családi jó barátja Hlavács Judit képviselő asszonynak, a polgármestert emberileg és szakmailag egyaránt alkalmatlannak tartó képviselők szerint pedig ezzel a lépéssel Balogh mintegy megvásárolta Hlavács lojalitását, így növelve eggyel a három momentumos képviselő számát az önkormányzatban. Hlavács korábban a Lehet Más a Politika (LMP) színeiben volt önkormányzati képviselő, tavalytól a Gödi Összefogás nevű (Momentum, DK, Jobbik, LMP, Párbeszéd és a Mindenki Magyarországa Mozgalom) koalíció színeiben került ismét a testületbe. A polgármester, a felesége és még egy képviselő a Momentumot képviseli, és kizárólag Hlavács támogatja már csak ezt a „kiskoalíciót” Gödön. Ám most, hogy Lantost a kétharmados közgyűlési határozat következtében el kell távolítani a Gödi Településellátó Szervezet éléről, és hogy oda vissza kell helyezni a korábbi vezetőt, kérdéses, hogy Hlavács továbbra is a kisebbségi csoport tagja akar-e maradni.

A képviselő asszony álláspontja azért is érdekes, mert a Balogh Csabát az önkormányzati választásokon még teljes mellszélességgel támogató ellenzéki összefogás többi tagja, köztük Hlavács párttársa, június 29-én önálló frakció létrehozását jelentette be. „Nem tudunk asszisztálni Balogh Csaba észszerűtlen és autokratikus döntéseihez, ezért a Jobbik, a DK és az LMP képviselői közös frakciót alakítanak, hogy a választási ígéretekhez híven Göd fejlődése érdekében dolgozhassanak a továbbiakban” – írta közös közleményében Fülöp Zoltán (LMP), Hives Gábor (Jobbik), Lőrincz László (DK) és Szilágyi László (DK) önkormányzati képviselő. Ez egyben azt is jelentette, hogy az LMP is megosztottá vált Gödön. A négyek közleményére és a testületi ülésen elszenvedett totális vereség hatására Balogh Csaba – ellenfelei szerint durcás kisgyerekként – saját hatáskörben felmondta a két alpolgármester megbízatását.

A jelenlegi állás szerint Balogh Csaba hiába is fontolgatja a visszavágást és bízik abban, hogy a következő, rendkívüli testületi ülésen át tudja verni az indítványait, illetve vissza tudja állítani a járvány idején hozott egyszemélyi döntéseit, a matematika szerint erre nincs esélye. A három momentumos képviselő és Hlavács szavazataival szemben ugyanis a négy belső ellenzéki és a négy fideszes önkormányzati képviselő voksai állhatnak majd szemben, ez pedig kétharmados többséget jelent.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.