Érden is repedezik a baloldali összefogás

Az érdi baloldali összefogás képviselői maguk is meglepődtek azon, hogy egy helyi szinten szimbolikus ügyben, mint az Érdi Sport Kft. ügyvezető igazgatójának a megválasztása, megrepedt az egység. Csőzik László baloldali polgármester jelöltje ugyanis nem kapta meg a szükséges többséget. Az ügy érdekessége: a titkos szavazás után mindegyik ellenzéki párt azt állította, hogy igennel szavazott.

2020. 07. 16. 17:14
null
Csőzik László polgármester Budapesten kiállt a nyilvánosság elé Forrás: facebook.com/csoziklaszlo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sima ügynek induló titkos szavazás korbácsolta fel a kedélyeket Érden a mai közgyűlés után. Az érdi közéletben szimbolikus ügynek tekinthető az Érdi Sport Kft. ügyvezető igazgatójának megválasztása. A szavazás során – a legnagyobb baloldali megdöbbenésre – kisebbségben maradt Csőzik László baloldali polgármester, miután jelöltje nem kapta meg a szükséges többséget. Eddig a polgármesterrel együtt a 18 taggal rendelkező testületben a baloldalnak 11 szavazata volt, most viszont a titkos szavazáson kilenc igen, két nem és hét tartózkodás mellett Csőzik jelöltje alulmaradt.

A Magyar Nemzet úgy tudja: a titkos szavazás után az ellenzéki pártok között megkezdődött az egymásra mutogatás, ugyanis pártonként két-két jelölttel rendelkeznek, így szinte biztos, hogy valamelyik párt két tagja nemmel voksolt, feltehetően arra számítva, hogy a jobboldal megszavazza a jelöltet.

A fentiek tükrében úgy látszik, hogy bomlásnak indult a szivárványkoalíció, méghozzá olyannyira, hogy kiderült, egymás között sem az őszinte beszéd hívei. Információnk szerint Csőzik a jövő hétre újabb közgyűlést hívott össze, amelyen megpróbálja újból átvinni a javaslatát az ügyvezető igazgató személyére vonatkozóan, mint ahogy azt is, hogy a szerinte nehéz anyagi helyzetben levő város újabb százmilliókkal támogassa meg az Érdi Sport Kft.-t.

Úgy tűnik, Ferencváros és Szolnok után Érden is kihátrálnak a polgármester mögül a szivárványkoalíció egyes tagjai. Korábban a Magyar Nemzet arról is beszámolt, hogy Csőzik László polgármester személye már egyes ellenzéki pártok és lapok ellenérzését is kiváltotta azzal, hogy a koronavírus-járvány alatt 106 határozatot és 13 rendeletet fogadott el a képviselők tudta nélkül, ráadásul a különleges jogrend utolsó napján 46 határozatot hozott meg egy személyben. A város legnagyobb intézményének, a városgazdálkodási cégnek a vezetőjét visszamenőleges hatállyal nevezte ki, havi 700 000 forint fizetésért. A múlt héten megtartott közgyűlésen a polgármester elismerte, hogy sorozatos jogszabálysértést követett el a kormányhivatal szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.