Ivóvízre még várniuk kell a nagyatádiaknak

2020. 07. 28. 13:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd reggelre sikerült helyreállítania és beüzemeltetnie a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. munkatársainak az árvíz sújtotta Nagyatád harmadik kútját, és ezzel a városban, továbbá a két szomszédos településen, Ötvöskónyiban és Lábodon megkezdődött a vízszolgáltatás. Fogyasztásra alkalmas ívóvízre azonban még a hét végéig várnia kell a térség 14 ezer lakójának – értesült a Magyar Nemzet. Mint megírtuk, vasárnap virradóra a hirtelen jött, nagy mennyiségű csapadék miatt megáradt a Nagyatádon átfolyó és a Drávába ömlő Rinya-patak, az ár elöntötte a szennyvízcsatorna-rendszert és a DRV kútjait. Három napja tartálykocsik járják a város és a két szomszédos település utcáit, az azokból nyert víz viszont csak forralás után fogyasztható. A DRV nagyatádi üzemmérnökségének dolgozói megfeszített munkával végzik a hálózat mosását, fertőtlenítését, és megelőzve a fertőzést a tűzcsapokat is átöblítik.

A Kossuth rádió kedd reggeli műsorában Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Igazgatóság sajtószóvivője egyebek mellett arról beszélt: az utóbbi időben tapasztalható szeszélyes időjárás, az időnkénti villámárvizek indokolttá teszik az éppen ötven éve készült önkormányzati árvízvédelmi tervek áttekintését és módosítását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.